Οι νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ στη Δράμα

0
8139

Αν. Τερζής στα «Χ»: Οκτώ στους δέκα τοπικούς επαγγελματίες είναι απόφοιτοι των σχολών της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας

Με τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, δηλαδή του ΟΑΕΔ, των εκπροσώπων των εργοδοτών και των εργαζομένων, οριστικοποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Δράμα για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι ειδικότητες είναι οι εξής:
1. Κομμωτικής Τέχνης
2. Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών Εργασιών
3. Τεχνίτες Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
4. Τεχνίτες Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου και
5. Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας.

Ο διευθυντής της ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ στη Δράμα, κ. Ανέστης Τερζής, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι μπορούν να εγγραφούν μέχρι 20 μαθητές/-τριες σε κάθε τμήμα, ενώ δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου γυμνασίου ή άλλου ισότιμου ή ανώτερου τίτλου σπουδών και έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 έως 2006.
Η φοίτηση είναι 2ετής και συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο σχολείο με την πρακτική άσκηση – εκπαίδευση σε εργασιακούς χώρους. Οι απόφοιτοι αποκτούν πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιπέδου 3, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.
Η ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ στη Δράμα έχει αποδώσει στην τοπική αγορά εργασίας δεκάδες εργαζόμενους σε τεχνικά επαγγέλματα. Οι 8 στους 10 τοπικοί επαγγελματίες είναι απόφοιτοι των σχολών της ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ, όπως σημειώνει ο κ. Τερζής. Η σύνδεση της μαθητείας με την εκπαίδευση σε πραγματικές επιχειρήσεις έχει αποδειχθεί ιδανική για την ένταξη των αποφοίτων στις τοπικές επιχειρήσεις ή για την απόκτηση εμπειρίας που οδηγεί τους αποφοίτους στην άσκηση δικής τους δραστηριότητας. Αλλά, δυστυχώς, η καμπύλη του ενδιαφέροντος των υποψηφίων για φοίτηση στις σχολές της ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ στη Δράμα είναι φθίνουσα. Αυτό επισημαίνει, άλλωστε, και ο διευθυντής της σχολής κ. Ανέστης Τερζής: «Είμαστε σε μία φθίνουσα κατάσταση τα τελευταία χρόνια,που μπορεί να αποδοθεί στο πέρασμα των μνημονίων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι σχολές του ΟΑΕΔ δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε,αλλά και στην έλευση της πανδημίας στη συνέχεια». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευόμενοι στην ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ τα προηγούμενα χρόνια είχαν φθάσει και τους 117 σε μία εκπαιδευτική περίοδο, ωστόσο σήμερα ο αριθμός των παιδιών που εκπαιδεύονται είναι κάτω από 100, όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ στη Δράμα.
Η περίοδος των εγγραφών θα ανακοινωθεί προσεχώς από τον ΟΑΕΔ, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Δράμα για να λάβουν τις πληροφορίες που θέλουν. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της γραμματείας της σχολής είναι: 5210-81131 και 25210-81170.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ