Οι πρώτες δηλώσεις των νεοκλεγμένων δημάρχων σε Παρανέστι, Νευροκόπι και Δοξάτο

Μιλούν στα "Χ" για την προεκλογική περίοδο αλλά και για την επόμενη μέρα

0
2810

Tην βεβαιότητα του για την νίκη, κατα την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε πολύ πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο επόμενος Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Τάσος Καγιάογλου, αφού όπως εξηγεί στα “Χ”: “Ήμουν σίγουρος για την πρώτη θέση. Αυτό άλλωστε είχε φανεί απο την πρώτη Κυριακή κατά την οποία παρά την συμμετοχή τεσσάρων συνδυασμών πήραμε ένα ποσοστό της τάξης του 44% περίπου. Κινηθήκαμε προς τον δεύτερο γύρο των εκλογών με χαμηλούς τόνους και χωρίς λασπολογίες προκειμένου να αλλάξουμε σελίδα στο Παρανέστι. Ο στόχος μας επετεύχθη. Το Παρανέστι ψήφισε Δημοκρατία”.
Ο κ. Καγιάογλου επισημαίνει ότι η παράταξή του πιστεύει στην συνεργασία, κάτι το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό και ο ίδιος αφού άλλωστε το έχει εκφράσει από τις θέσεις του στο επιμελητήριο επί εννέα χρόνια όπως σημειώνει. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παρανεστίου, εξηγεί ότι στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Παρανεστίου προστέθηκαν ποσοστά από ψηφοφόρους και άλλων παρατάξεων κάτι που είναι όπως τονίζει απόλυτα λογικό.
Όπως επισημαίνει στα “Χ” ο κ. Καγιάολγου, “Ο λαός του Παρανεστίου έστειλε παράλληλα και ένα μήνυμα αποδοκιμασίας, καταψηφίζοντας την κ.Σωτηριάδου και βγάζοντας την αγανάκτηση του διότι ο Δήμος Παρανεστίου έχει μείνει πολύ πίσω, με σημάδια εγκατάλειψης και μιζέριας παντού. Εμείς έχουμε στόχο καταρχάς να οργανώσουμε τον δήμο, διότι οργάνωση δυστυχώς δεν υπάρχει. Αυτό το έχει κατανοήσει ο κόσμος που ζητά αλήθειες και ανθρώπους ταπεινούς και χαμογελαστούς. Ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Πλέον ο Δήμαρχος Παρανεστίου θα δέχεται καθημερινά τους πολίτες και η πόρτα του Δημάρχου θα είναι ανοιχτή επί 24 ώρες. Οι δημότες να είναι βέβαιοι ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή. Σκοπός μας είναι να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το όραμα στο Παρανέστι, ώστε να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί ο δήμος μας”.

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Δημάρχου Κάτω Νευροκοπίου, κ. Γιάννη Κυριακίδη στα “Χ”

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την νίκη που καταγράφηκε κατά την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο επόμενος Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης. Μιλώντας στα “Χ” επεσήμανε χθες ότι στόχος του είναι καταρχάς η πλήρης συναίνεση με τους υπόλοιπους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και στην συνέχεια η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου. Παρά το γεγονός ότι η φάση της ξεκούρασης είναι όπως αναγνώρισε αναγκαία τις προσεχείς ημέρες, καθώς προηγήθηκε μία πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδος με την συμμετοχή τριών αυτοδιοικητικών συνδυασμών σε πλήρη ανάπτυξη. Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακίδης: “Θα ήθελα να γνωρίζουν οι δημότες του Κ. Νευροκοπίου ότι χωρίς την συμμετοχή τους δεν θα προχωρούμε σε αποφάσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Θα ήμασταν μια αποτυχημένη διοίκηση εάν λαμβάναμε αποφάσεις χωρίς την συμμετοχή των δημοτών. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Έχουμε στόχο να σταματήσουμε την διχόνοια που υπάρχει και να πάψει το φαινόμενο των ημετέρων. Προχωράμε λοιπόν μαζί και ενωμένοι. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά δεν είναι ανεπίλυτα. Το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου είναι η ενότητα και αυτήν επιδιώκουμε”.

Θ. Ζεκερίδης: “Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στην επόμενη δημοτική θητεία”

Κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι αναμενόμενο στις εκλογές μέχρι να καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων απάντησε μιλώντας στα “Χ” ο κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, που αναδείχθηκε ως ο επόμενος Δήμαρχος Δοξάτου μετά την ψηφοφορία της Κυριακής. Όπως είπε έγινε μια προσπάθεια την οποία εκτίμησε ο κόσμος και για τον λόγο αυτό ανέδειξε την παράταξή του ως την επόμενη Δημοτική Αρχή. Όπως είπε επίσης η προεκλογική προσπάθεια του ιδίου και των στελεχών της παράταξής του είχε χαρακτηριστικό την ηπιότητα του λόγου και την πληρότητα του προγράμματος που κατατέθηκε ως πρόταση προς τους δημότες. Σημαντική κατά την δεύτερη Κυριακή ήταν όπως είπε η βοήθεια των υπολοίπων παρατάξεων. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η καλή συνεργασία που θα επιδιωχθεί μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων και των παρατάξεων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως είπε επίσης και ότι, οι έντονες αντιπαραθέσεις και η ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελούν παρελθόν από τον Σεπτέμβριο. Είπε ακόμη ότι ήδη ο εν ενεργεία Δήμαρχος κ. Δαλακάκης ανέδειξε έναν πολιτικό πολιτισμό (υπενθυμίζεται ότι συνάντησε τον κ. Ζεκερίδη και τον συνεχάρη προσωπικά για την νίκη του).
“Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στην επόμενη δημοτική θητεία. Δεν είναι δυνατόν να παράγουμε έργο, εάν δεν είναι δίπλα μας ενεργοί. Κριτική από τον καναπέ και την τηλεόραση δεν μας αφορά, δεν την θέλουμε και δεν βοηθά” πρόσθεσε ο κ. Ζεκερίδης.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ