Οι σχέσεις παιδιού, γονιών και φύσης θέμα διάλεξης στην Οικολογική Κίνηση

0
2834

Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η Κοιν.Σ.Επ. Ανθρώπου Φύσις

Στο κτίριο της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, Χατζηανέστη 13, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, η Κοιν.Σ.Επ. Ανθρώπου Φύσις θα πραγματοποιήσει μια εισαγωγική διάλεξη-συζήτηση γνωριμίας με θέμα: “Παιδί – Γονιός – Φύση Σχέσεις, προβληματισμοί, όραμα για το μέλλον”

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: “Η συνάντηση στοχεύει να θέσει βασικούς προβληματισμούς για την σχέση που αναπτύσσει (ή δεν αναπτύσσει) ο σύγχρονος άνθρωπος – και κυρίως το παιδί – με το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην υγεία και στις σχέσεις. Είναι υγιής η προσέγγισή μας στη φύση; Είναι επαρκής η επαφή του παιδιού με τα στοιχεία; Πόσο σημαντικό είναι να αλλάξει η προσέγγιση της επόμενης γενιάς στο ζήτημα «οικολογία» και πόσο σημαντικός ο ρόλος του γονιού;
Στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία μια ομάδας ενεργών γονιών που ενδιαφέρεται για περαιτέρω εξέλιξη σε ζητήματα οικολογίας και βαθύτερης σύνδεσης της οικογένειας με τη φύση, εξέλιξη των οικογενειακών σχέσεων μέσα από κοινές δράσεις και εμπειρίες και υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών οικολογίας. Ομιλήτρια και συντονίστρια της συζήτησης σε αυτή την πρώτη συνάντηση θα είναι η κ. Θεοδοσάκη Ζωή, εκπαιδευτικός περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους αλλά είναι απαραίτητη η έγκαιρη προσέλευση (18:00)”.
Η «Ανθρώπου Φύσις» είναι μια οργάνωση που φιλοδοξεί να ασχοληθεί βαθιά με τη Φύση και τον Άνθρωπο, τη Φύση του Ανθρώπου και τον Άνθρωπο στη Φύση.
H Κοιν.Σ.Επ. “Ανθρώπου Φύσις” (Natura Humana) ξεκίνησε από το όνειρο δύο γυναικών, της Ελενας Γκώγκου, και της Ζωής Θεοδοσάκη να δημιουργήσουν έναν φορέα εκπαίδευσης (ή “μύησης”) του ανθρώπου με τη φύση εντός και εκτός, και να προάγουν ήπιες μεθόδους θεραπείας του ανθρώπου και της γης. Υποστηρίζεται πλήρως από τα υπόλοιπα μέλη της Κοιν.Σ.Επ. τα οποία ασκούν συναφείς δραστηριότητες και λειτουργούν με τις ίδιες αξίες.
Η Κοιν.Σ.Επ. διοργανώνει σεμινάρια, εργαστήρια, και ημερίδες σχετικά με τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση: μονοήμερα και διήμερα βιωματικά εργαστήρια, εβδομάδες άγριας υπαίθριας διαβίωσης, σεμινάρια περμακουλτούρας, οικοτουριστικές περιηγήσεις, καθώς και ομιλίες και παρουσιάσεις για το ευρύ κοινό. Ο στόχος είναι πάντα η επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση, και η ενίσχυση του κοινοτικού πνεύματος. Παράλληλα οργανώνει σεμινάρια ανθοθεραπείας, και επανασύνδεσης με τον εσωτερικό εαυτό μέσω της τέχνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ