Οικολογική Κίνηση Δράμας: Συναντήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και τον κόσμο του

0
1167

Μετά από δύο χρόνια αναστολής, λόγω των μέτρων κατά του COVID-19, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι συναντήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και τον κόσμο του. Πρόκειται για τον δέκατο όγδοο κύκλο και έκτο υπό την αιγίδα της Οικολογικής Κίνησης Δράμας.
Συντονιστής, όπως πάντα, θα είναι ο δάσκαλος Δημήτρης Καζάκης.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη, μέχρι τις 8 Μαρτίου, στο κτήριο «Κυριάκος Δοματζόγλου», Χατζηανέστη 13, και θα ξεκινούν στις 8:00 το βράδυ, ακριβώς.
Επειδή φροντίζουμε σε κάθε κύκλο συναντήσεων να υπάρχει η απαραίτητη σύνδεση με το σήμερα, γεγονός που δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα ιστορικά στοιχεία που μελετούμε, φέτος θα έχουμε ως αφορμή τις σημαντικές εξελίξεις στον χώρο του κρατικού ραδιοφώνου, δηλαδή το νεοσύστατο και ήδη πολύ αγαπητό «ψηφιακό σπίτι» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ERTecho.
Το θέμα, λοιπόν, του φετινού μας κύκλου είναι «Ραδιόφωνο και ρεμπέτικο, μια σχέση με μεγάλη… ένταση». Δηλαδή θα ασχοληθούμε με το κατά πόσο το ραδιόφωνο συντέλεσε στη διάδοση του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού στο ευρύτερο κοινό, ειδικά στους κατοίκους εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.
Θα μιλήσουμε για την ιστορία του ραδιοφώνου στη χώρα μας, για τα πρώτα χρόνια τού αποκλεισμού από αυτό κάθε λαϊκής «νότας», για τους πρωτοπόρους που προσπάθησαν να εντάξουν στα ραδιοφωνικά προγράμματα το λαϊκό τραγούδι, για τους μουσικούς που έπαιζαν «ζωντανά» στα ραδιοφωνικά στούντιο, για τις δημοφιλείς εκπομπές…
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις φετινές συναντήσεις καλό είναι να το δηλώσουν εγκαίρως στα τηλέφωνα 6942607495 (Δ. Καζάκης), 2521020500 (βιβλιοπωλείο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ) ή στο μέιλ ecodrama@otenet.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ