Οικονομική ασφυξία στην οδό Σεφέρη

0
599

Ιδιοκτήτες καταστημάτων ζητούν από το δήμο να επανέλθει ο δρόμος σε κυκλοφορία όπως πριν. Εξετάζουν να καταφύγουν και σε ασφαλιστικά μέτρα, όπως λένε στα «Χ»


 

Προβλήματα στα καταστήματα όχι μόνο της οδού Σεφέρη αλλά και της οδού οδό Βίτσι έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης επί της Σεφέρη. Οι καταστηματάρχες αντιμετωπίζουν δυσκολίες τόσο με τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων τους όσο και με την πρόσβαση των πελατών σε αυτά.
Τα οικονομικά προβλήματα στα οποία έχουν περιέλθει είναι μεγάλα, καθώς στις επιχειρήσεις έχουν γίνει επενδύσεις που όμως δύσκολα θα αποφέρουν καρπούς, αφού πλέον λόγω του σχεδιασμού του ΒΑΑ στην οδό Σεφέρη, επιτρέπεται να κινηθούν μόνο τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, παρότι ο δρόμος είναι δημόσιος, όπως λένε οι καταστηματάρχες.
Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Δράμας προκειμένου να εκθέσουν για πολλοστή φορά το πρόβλημα που υπάρχει, ωστόσο όπως λένε δεν έλαβαν κάποια ικανοποιητική απάντηση. Πλέον σκέφτονται να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα, όπως είπαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας κάποιοι από τους καταστηματάρχες, που ζητούν το ζήτημα που αντιμετωπίζουν να συζητηθεί με την παρουσία τους στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το θέμα ετέθη από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Πόλη+ Ζωή κ. Γιάννη Μυστακίδη. Ο ίδιος μιλώντας στα «Χ» είπε ότι: «To πρόβλημα είναι ότι η οδός Σεφέρη είναι πλέον κλειστή για τα οχήματα Ιδιωτικής Χρήσης που θέλουν να κινηθούν από το κλειστό πάρκινγκ προς την οδό Βίτσι και η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί κολονάκια στη διασταύρωση της οδού Βίτσι με την οδό Σεφέρη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι οδηγοί που κινούνται στη Βίτσι να κατευθυνθούν προς την οδό Σεφέρη. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις στην οδό Σεφέρη, ενώ δημιουργείται πρόβλημα και σε άλλες επιχειρήσεις της οδού Βίτσι. Δεν μπορούν να γίνουν φορτοεκφορτώσεις αλλά δεν υπάρχει και πρόσβαση από τα υπόλοιπα ιδιωτικά αυτοκίνητα». Όπως είπε επίσης ο κ. Μυστακίδης, δεν έλαβε κάποια ικανοποιητική απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καψημάλη όταν έθεσε το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. «Ο κ. Καψημάλης είπε ότι θα μπορούσαν να γίνουν διαπλατύνσεις πεζοδρομίων στην περιοχή, δεν κατάλαβε ίσως, αλλά δεν είναι αυτό που ζητούν οι καταστηματάρχες της περιοχής» τόνισε.

Από την πλευρά των πολιτών που ζημιώνονται οικονομικά από τις αλλαγές στην οδό Σεφέρη, ο κ. Νίκος Μοχωρίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή, είπε στα «Χ» ότι έχουν αποχωρήσει ήδη δυο επιχειρήσεις από την Σεφέρη. «Σε λίγο θα φύγουν όλοι από εκεί» προσέθεσε χαρακτηριστικά. «Αυτό που έγινε (ο αποκλεισμός της οδού) είναι παράνομο. Κανονικά ο δρόμος πρέπει να είναι προσβάσιμος και τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτόν να μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους και να στρίψουν δεξιά προς την οδό Βίτσι. Η αλλαγή στην κυκλοφορία της οδού έγινε για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Δεν μπορεί να περάσει άλλο αυτοκίνητο πέρα από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Η οδός Σεφέρη που είναι δημόσιος δρόμος δηλαδή έγινε ουσιαστικά ιδιωτικός χώρος του ΚΤΕΛ. Στείλαμε ήδη την επιστολή που συντάξαμε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στα «ΧΡΟΝΙΚΑ» και σε άλλα μέσα. Εμείς ζητάμε να επανέλθει η χρήση της οδού Σεφέρη στην προηγούμενη κατάσταση. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα προχωρήσουμε σε ασφαλιστικά μέτρα αν δεν λυθεί το πρόβλημα. Θέλουμε πάντως να είμαστε παρόντες στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μήπως τελικά και βρεθεί κάποια λύση με τη συζήτηση. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο» επεσήμανε.

Από την πλευρά της και η φαρμακοποιός κα Πηγαδά που δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, είπε μιλώντας στα «Χ» ότι: «Η κατάσταση είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολη. Ο δρόμος έχει κλείσει. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να περάσουν ή να κάνουν στάση για να ψωνίσουν. Υπάρχουν άνθρωποι ανήμποροι που θέλουν να πάρουν τα φάρμακά τους και δεν μπορούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κατευθύνονται αλλού και να πέφτει δραματικά η δική μας δουλειά. Από τον Δήμο Δράμας δεν έχουμε πάρει κάποια ικανοποιητική απάντηση. Μας είπαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Η οδός Σεφέρη είναι δημόσιος δρόμος αλλά πλέον χρησιμοποιείται μόνο από ένα τμήμα των πολιτών. Από το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Δεν καταλαβαίνουμε πως μπορεί να γίνεται αυτό. Όλοι πληρώνουμε φόρους και δεν θέλουμε να μας αποκλείουν. Επενδύσαμε κάποια χρήματα τόσα χρόνια σε αυτό το σημείο. Τι θα γίνει; To πρόβλημα υπάρχει για περισσότερο από δυο χρόνια. Διαμαρτυρηθήκαμε πάμπολλες φορές. Κάποια καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν και κάποια άλλα να μετακινηθούν και να δημιουργηθεί πρόβλημα σε όλη την περιοχή. Όχι μόνο σε εμάς στην οδό Σεφέρη αλλά και στην οδό Βίτσι, στο σημείο που τέμνεται από την οδό Σεφέρη διαμαρτύρονται όλα τα καταστήματα, διότι έχει «πέσει» η δουλειά όλων. Το πρόβλημα αφορά και όλη την οδό Βίτσι».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής προς το Δήμο Δράμας τις προηγούμενες ημέρες ανέφερε τα εξής:
«Το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στην περιοχή της 19ης Μαΐου ολοκληρώνεται, αλλά οι αρνητικές συνέπειες για τα καταστήματα της περιοχής συνεχίζονται και ιδιαίτερα για εμάς, τους καταστηματάρχες της οδού Σεφέρη που υπογράφουμε τη διαμαρτυρία, φαίνεται ότι σχεδιάζεται να έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Στην οδό Σεφέρη με κατεύθυνση προς οδό Βίτσι απαγορεύεται η διέλευση αυτοκινήτων εκτός των λεωφορείων. Παράλληλα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και έχουν τοποθετηθεί κολονάκια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η στροφή δεξιά από την Βίτσι προς Σεφέρη. Όλη αυτή η κατάσταση έχει αποκλείσει για τα καταστήματά μας την πρόσβαση από κάθε πλευρά. Θεωρούμε ότι οι οικονομικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις μας και για τις οικογένειές μας θα είναι βαρύτατες και απαιτούμε να βρεθεί άμεσα λύση που δεν θα αποκλείει την πρόσβαση στα καταστήματά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!