Όλγα Βασιλείου στα «Χ»: «Αυξάνονται τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες»

0
9330

– Το 30% των αποτελεσμάτων στα ιδιωτικά ιατρεία της Δράμας είναι θετικά ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα
– Προβληματισμός για τις μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν πρόσφατα στη Δράμα

Ανησυχητικές αρχίζουν να γίνονται οι ενδείξεις από τα τεστ για την ανίχνευση covid που γίνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια της Δράμας ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι καταγράφεται αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κάτι που, όπως εξηγούν οι γιατροί, θα αποτυπωθεί και στους αριθμούς που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ τις επόμενες ημέρες.
Την ίδια ώρα και ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας φαίνεται ότι εισέρχεται στο 3ο κύμα της πανδημίας, προκαλούν προβληματισμό οι μαζικές συγκεντρώσεις που παρατηρούνται. Συγκεκριμένα παρατηρήσαμε να γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις όπως εκείνη των 200 περίπου κυνηγών που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση του κυνηγίου στην οδό Χελμού τις προηγούμενες ημέρες αλλά και θρησκευτικές συναθροίσεις, όπως η λιτανεία και η περιφορά της εικόνας που έγινε την Κυριακή στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Νέας Αμισού με τη συγκέντρωση περίπου 50 πιστών.
«Τα μέτρα δεν τηρούνται κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός που δεν τα τηρεί» τόνισε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας κα Όλγα Βασιλείου για τη χαλάρωση που παρατηρείται.
Ωστόσο, την ίδια ώρα φαίνεται ότι προκύπτει ακόμα ένα ανησυχητικό στοιχείο. Σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας, ο νομός μας έχει μπει πλέον στο τρίτο κύμα της πανδημίας. Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, η οποία θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες. «Ένα 30% των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων βγαίνει θετικό από τις εξετάσεις που γίνονται στα ιδιωτικά μας ιατρεία ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Έχουμε αύξηση των θετικών τεστ σε ασυμπτωματικούς και μάλιστα σε ανθρώπους που είναι νεαρής ηλικίας και εργάζονται σε συγκεκριμένες κλειστές δομές, όπως τα εργοστάσια. Όταν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ουσιαστικά είναι ασυμπτωματικοί και ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες, αυτό είναι ένδειξη ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Από εκεί και πέρα, αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιουδήποτε είδους συναθροίσεις» υπογράμμισε στα «Χ» η κ. Όλγα Βασιλείου.
«Η κατάσταση αυτή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εμάς τους ιδιώτες γιατρούς. Ουσιαστικά, αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς μας πλέον ως ύποπτους. Το αποτέλεσμα είναι να λειτουργούμε στα ιατρεία μας με αυξημένα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά. Από την άλλη πλευρά, μας λυπεί το γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες συγκεντρώσεων, έστω και σε ανοικτούς χώρους, ατόμων που δεν έλαβαν υπόψη τους τα υγειονομικά μέτρα. Μιλώ για κάθε είδους συγκέντρωση ανεξαρτήτως χαρακτήρα. Είναι κρίμα να αλλάξει το χρώμα στον Νομό μας. Υπάρχουν σήμερα Νομοί που είναι σε καθολικό lockdown. Κάτι έφταιξε και μπήκαν σε αυτή την κατάσταση. Δεν θέλουμε να τρομοκρατούμε τον κόσμο για την ανάγκη τήρησης των μέτρων. Πρέπει αυτά να τηρούνται συνειδητοποιημένα, γιατί η χαλάρωση θα οδηγήσει σε έξαρση των κρουσμάτων».
Η κ. Βασιλείου απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται από τα τεστ της προηγούμενης εβδομάδας στη χαλάρωση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι αυτό φαίνεται και από τις εικόνες που βλέπει κανείς καθημερινά μέσα στην πόλη, με πολίτες που δεν φορούν καθόλου μάσκα ή που την έχουν κατεβασμένη, με τη μη τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων σε σούπερ μάρκετ κλπ.
Σχετικά με το αν θεωρεί ότι έχει ήδη ξεχαστεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του Νοεμβρίου στη Δράμα, η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας απαντά: «Το ξεχνούμε ή το αφήνουμε πίσω μας. Το δυστύχημα θα είναι να το βρούμε μπροστά μας. Είπαν κάποιοι ότι έχουν νοσήσει πολλοί και έχουμε αυξημένη ανοσία. Ναι, το δέχομαι. Όμως, αν δεν εμβολιαστούμε και δεν υπάρξει κάλυψη του πληθυσμού μας, δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να διαμαρτυρηθούν ή να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, αλλά, δυστυχώς, οι καταστάσεις δεν μας το επιτρέπουν. Διαμαρτυρόμαστε όλοι γιατί είναι κλειστά τα μαγαζιά και η εστίαση και ίσως κάποια στιγμή να κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι σε αυτό είμαστε συνυπεύθυνοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ