Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Δράμα στις 7 Ιουλίου

0
5863

– Πάνω από 30 εκδηλώσεις στην 1η Λευκή Νύχτα της Δράμας. Θα κλείσει η κυκλοφορία σε περίπου 12-13 δρόμους
– Τι λέει στα «Χ» για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας


 

Περισσότερες από 30 εκδηλώσεις μέσα σε τέσσερις ώρες θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Δράμας, στο πλαίσιο της 1ης Λευκής Νύχτας που διοργανώνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας. Από αθλητικές διοργανώσεις, μέχρι χορευτικούς διαγωνισμούς και από face painting μέχρι σκάκι και μουσικές εκδηλώσεις θα πλημμυρίσουν το κέντρο της Δράμας, σε μια ημέρα γιορτής για τον εμπορικό κόσμο της Δράμας.
Η προετοιμασία για αυτήν την πολυδιάστατη εκδήλωση κράτησε περίπου 2,5 μήνες, με τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας να δουλεύουν ατελείωτες ώρες, ώστε να είναι όλα τέλεια στην πρώτη αυτή διοργάνωση που στόχος είναι να γίνει θεσμός αλλά και να μεγαλώσει σε ένα τριήμερο φεστιβάλ.
Μια ισχυρή εμπορική αγορά όπως αυτή της Δράμας, δεν θα μπορούσε να μην έχει την δική της νύχτα. Η Λευκή Νύχτα της Δράμας που θα ξεδιπλώσει μια σειρά δράσεων σε ένα όμορφο βράδυ με πολλές συναυλίες, δράσεις, show δρόμου, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, καλλιτέχνες δρόμου, διάφορα events αλλά και μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές από το σύνολο των καταστημάτων της πόλη μας. Χορός διασκέδαση και αγορές μέχρι τις 24.00 το βράδυ είναι στοιχεία που θα δούμε για πρώτη φορά μαζί μέσα στην πόλη, που θα μεταμορφωθεί σε μια απέραντη γιορτή.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης: «Η 1η Λευκή Νύχτα της Δράμας θα περιλαμβάνει πάνω από 30 δράσεις σε όλη τη Δράμα. Η κυκλοφορία θα κλείσει σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, παραδοσιακό γλέντι, ποντιακό γλέντι, λαϊκό γλέντι, μουσικές μπάντες, αθλητικές εκδηλώσεις στην οδό Εθνικής Αμύνης (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, κίκ-μποξ, ταεκβοντό, σκοποβολή κλπ). Θα υπάρχει ο δρόμος των προσκόπων, στην οδό Εμμανουήλ Παππά, όπου θα γίνονται διάφορες δράσεις και κατασκευές για τα παιδιά. Θα υπάρχουν παραστάσεις Μάπετ -σόου, στην οδό Βελισσαρίου, δράσεις face-paint στις οδούς Βελισσαρίου και στην πλατεία Ελευθερίας. Αγώνες ακάκι στην οδό Λαμπριανίδου, αλλά και διαγωνισμούς RnB και Break Dance αλλά και fire show με ακροβάτες και ζογκλέρ, στην αρχή της οδού Παπανδρέου. Στην οδό 19ης Μαΐου θα κάνουν μουσική παρουσίαση οι Χαλκομανιακς αλλά υπάρχουν και πολλές ακόμη δράσεις. Όλες αυτές οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 20.00 το βράδυ και θα τελειώσουν στις 24.00”
«Η Λευκή Νύχτα είναι μια ιδέα που έχει εφαρμοστεί με πολύ επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις. Εμείς σαν νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου είχαμε βάλει στόχο να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο θεσμό. Στόχος είναι καταρχάς να δημιουργήσουμε ένα brand στην αγορά της Δράμας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Θέλουμε να δείξουμε στους όμορους νομούς ότι στην αγορά της Δράμας, μπορείς να βρεις τα πάντα, αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο, όλη αυτή η διοργάνωση να ενισχύσει και τον τζίρο των καταστημάτων. Έχουμε κάνει πολύ καλή καμπάνια προβολής της εκδήλωσης σε Ξάνθη, Σέρρες και Καβάλα, μέσα από μηνύματα στο ραδιόφωνο, με φλάιερ, με μπάνερ και μέσω των κοινωνικών δικτύων. Έχουμε κάνει κάλεσμα από την πρώτη στιγμή στα καταστήματα εστίασης, τα οποία θα συνδράμουν και αυτά. Σκοπός μας είναι η Λευκή Νύχτα να καθιερωθεί και σε ένα πλάνο εξαετίας να γίνει ένα τριήμερο φεστιβάλ, ίσως με ένα άλλο brand».
Πρέπει να σημειωθεί ότι τις ανάγκες της Λευκής Νύχτας, θα κλείσουν πάρα πολλοί δρόμοι στην πόλη της Δράμας εκείνη την ημέρα και κατά συνέπεια οι οδηγοί θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υπάρχουν.
Η προετοιμασία για την 1η Λευκή Νύχτα της Δράμας γίνεται εδώ και 2,5 μήνες από τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, που τελικά κατάφεραν να προετοιμάσουν έναν πολύ εντυπωσιακό, όπως όλα δείχνουν, νέο θεσμό. Την προσπάθεια αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, στηρίζουν οικονομικά, ο Δήμος Δράμας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Επιμελητήριο Δράμας. Μεγάλο είναι το βάρος της υποστήριξης από την πλευρά υπηρεσιών όπως η Αστυνομία, στους ώμους της οποίας θα πέσει αρκετό βάρος εκείνη την ημέρα, καθώς θα κλείσουν περίπου 12-13 δρόμοι της πόλης. Ωστόσο θα χρειαστούν και εθελοντές, η βοήθεια των οποίων κρίθηκε απαραίτητη. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει σχετικό κάλεσμα τις αμέσως επόμενες ημέρες από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ