Ολοκληρώνεται η μελέτη του άξονα Δράμας – Δοξάτου

0
1989

– Αναμονή για τον νέο άξονα Δράμας – Καβάλας
– Δήμαρχος Καβάλας: «Εγώ και ο κ. Μαμσάκος θεωρούμε ότι η συνέργεια των δύο δήμων είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της περιοχής»

Ολοκληρώνεται, όπως είπε χθες ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θ. Μουριάδης, κατά την επίσκεψή του στη Δράμα, η μελέτη για το πρώτο από τα τρία τμήματα του νέου οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που υπάρχει από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο νέος άξονας θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τη συνέργεια των δύο πόλεων, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν λύσεις και για το τμήμα Σταυρός Αμυγδαλεώνα – Εγνατία.
«Ο άξονας Δράμα – Καβάλα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο» είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και σε άλλα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Καβάλας και εξήγησε: «Το έργο θα διευκολύνει τις εμπορικές και τις υπόλοιπες μετακινήσεις μεταξύ των δύο πόλεων. Με αυτόν τον δρόμο η απόσταση γίνεται ακόμα μικρότερη. Εγώ και ο κ. Μαμσάκος θεωρούμε ότι η συνέργεια των δύο δήμων είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της περιοχής. Έτσι, ο δρόμος αυτός θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο, πέραν του ότι βοηθά το εμπόριο και τη σύνδεση με το καινούργιο λιμάνι της Καβάλας. Η μελέτη του έργου είναι σε τρία τμήματα. Για το τμήμα Δράμα – Δοξάτο, η μελέτη ολοκληρώνεται και η δέσμευση που υπάρχει από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Μέτιο, είναι ότι με το καινούργιο ΕΣΠΑ θα γίνει και η χρηματοδότηση του έργου και θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες που αφορούν τη διαδρομή μέχρι τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα».
Ο κ. Μουριάδης, μιλώντας και για το τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό μέχρι την Εγνατία, είπε ότι υπάρχει το πρόβλημα στη σύνδεση του Ε61 μέσω του Σταυρού, ωστόσο συμπλήρωσε: «Αυτό είναι κάτι που θα διευθετηθεί σύντομα. Δεν υποστηρίζω τη θέση των μελετητών, διότι καταστρέφεται ένα σημαντικό σημείο του δάσους. Υπάρχουν λύσεις, οι οποίες όμως είναι λίγο πιο ακριβές. Πολλές φορές, όμως, δεν θα πρέπει να φειδόμαστε τα περισσότερα χρήματα, διότι πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων. Το έργο μπορεί να γίνει. Δηλαδή μπορεί να γίνει ένα τούνελ επιπλέον από αυτό το οποίο συζητούν και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά, και έτσι όπως είναι, πάλι ο δρόμος μπορεί να λειτουργήσει».
Όπως είπε ο κ. Θ. Μουριάδης, οι δύο δήμοι, Δράμας και Καβάλας, είναι σε αναμονή για την υλοποίηση του έργου που έχει σημασία και για τις δύο πόλεις.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 18 περίπου μήνες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Δράμα – Καβάλα, που θα είναι μήκους 28,7 χιλιομέτρων. Η διαδικασία ξεκίνησε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία έγινε η υπαγωγή στο άρθρο περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων των εκτάσεων που αφορούν τον Κάθετο Άξονα Ε61 και συγκεκριμένα το τμήμα «Δράμα – Καβάλα». Ο νέος άξονας θα έχει πλάτος 17 μέτρα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και στο πλαίσιο της κατασκευής του προβλέπονται τρεις ανισόπεδοι κόμβοι, στη Χωριστή, το Δοξάτο και τις Κρηνίδες, όπως και ο ημικόμβος του Σταυρού.
Την έναρξη της κατασκευής του έργου ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2019 από τη Δράμα ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., κ. Χρήστος Μέτιος, γνωστοποιώντας την απόφαση της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση και άρα την έναρξη κατασκευής των έργων που αφορούν τη διαδρομή του νέου άξονα Δράμα – Καβάλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!