Στην υλοποίηση δυο διαφορετικών έργων κινείται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, σε σχέση με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου Κραχτίδη, προκειμένου αυτός να αναδειχθεί αλλά και να γίνει περισσότερο λειτουργικός για τους πολίτες.
Στην κατεύθυνση αυτή ολοκληρώνονται οι μελέτες της υπηρεσίας για την αξιοποίηση του ανατολικού τμήματος του αύλειου χώρου, που βρίσκεται προς την οδό Καπνολογικού Ινστιτούτου ενώ την ίδια ώρα έχει τελειώσει η μελέτη για το δυτικό τμήμα του αύλειου χώρου που βρίσκεται προς το φουσκωτό γυμναστήριο.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης, σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, είπε ότι οι μελέτες ανάπλασης του ανατολικού μέρους του αύλειου χώρου στο γήπεδο Κραχτίδη, είναι σχεδόν ολοκληρωμένες, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο τροποποίησης. «Στο συγκεκριμένο χώρο επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε γήπεδα beach soccer, beach volley και badminton. Θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις τελικές επιλογές που θα κάνουμε. Οι μελέτες αφορούν διαφορετικές εκδοχές αξιοποίησης του χώρου, με 3 γήπεδα, με 4 γήπεδα κλπ. Παράλληλα έχουμε κάνει και άλλη μελέτη για το δυτικό τμήμα του αύλειου χώρου, προς το φουσκωτό προπονητήριο ύψους 190.000, που περιλαμβάνει ένα γήπεδο 5×5 και ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων».
Ο κ. Σαλπιγκτίδης, διευκρίνισε ότι πρώτη προτεραιότητα στα έργα αυτά αποτελεί η δημιουργία του χώρου στάθμευσης, αφού υπάρχει πρόβλημα με το θέμα αυτό, που αφορά τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους χρήστες του αθλητικού χώρου, αλλά και τους γονείς των παιδιών που προπονούνται στο Κραχτίδη και δυσκολεύονται να βρουν χώρο στάθμευσης όταν χρειάζεται να πάρουν τα παιδιά μετά την προπόνηση. «Για το πρόβλημα στάθμευσης έχουμε πολλές οχλήσεις καθημερινά στο δήμο. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατόν» πρόσθεσε.
Στο ανατολικό μέρος του αύλειου χώρου, ο δήμος έχει ήδη καθαρίσει το χώρο από τα φερτά υλικά για να μπορέσουν οι μελετητές να προχωρήσουν σε μια πιο λεπτομερή μελέτη κατασκευής θέσεων στάθμευσης, ενώ έχει προχωρήσει και σε φυτεύσεις δέντρων και θάμνων. Θέλοντας να διατηρηθούν αυτές οι αρχικές διευθετήσεις, ο Δήμαρχος Δράμας έχει δώσει οδηγίες να δοθεί προσοχή στη χρήση του χώρου, πολύ περισσότερο από ιδιώτες που έχουν αιτηθεί τη χρήση του, όπως το Τσίρκο χωρίς ζώα που ζήτησε από το δήμο να εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο χώρο, από 30 Μαΐου έως 9 Ιουνίου, για 11 ημέρες.
Το ιστορικό της διαμόρφωσης του χώρου που ξεκίνησε αλλά δεν προχώρησε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο
Σχετικά με το έργο διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, που επρόκειτο να υλοποιηθεί στην προηγούμενη δημοτική περίοδο και το οποίο τελικώς είχε καταργηθεί, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η σύμβαση για το έργο υπεγράφη, ο εργολάβος άρχισε ενέργειες για το έργο, μέχρι τη στιγμή που ο Δήμος Δράμας, αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να τον πληρώσει, λόγω καθυστέρησης ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης με τον αρμόδιο Υπουργείο. Κάπως έτσι η σύμβαση με τον ανάδοχο διαλύθηκε και ο δήμος παρέλαβε στην πραγματικότητα ότι πρόλαβε να κάνει ο εργολάβος, μέχρι τη διάλυση της σύμβασης. Λόγω της καθυστέρησης στην ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης, το έργο δεν μεταφέρθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2025.
Ολοκληρώνονται οι μελέτες αξιοποίησης για το ανατολικό τμήμα του αύλειου χώρου Έρχονται αλλαγές στο χώρο του Κραχτίδη
Δημιουργία ανοικτών γηπέδων για αθλήματα και ένας λειτουργικότερος χώρος στάθμευσης
