Ολοκληρώνονται οι μελέτες των κερκίδων

0
3005

– Στοίχημα για τον Δήμο Δράμας η ένταξη των κερκίδων του σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
– Το σύνολο των μελετών παραδίδεται μέχρι τον Μάρτιο με δωρεά του κ. Άρη Θεοδωρίδη της «ΚΥΚΛΩΨ»

Στη φάση της ολοκλήρωσης είναι το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για το έργο κατασκευής κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» που ανέλαβε να δωρίσει ο κ. Άρης Θεοδωρίδης της ΚΥΚΛΩΨ στον Δήμο Δράμας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Χ», το πολύ μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει παραδοθεί το σύνολο των μελετών του έργου ακόμη και αυτών που δεν ήταν απαραίτητες, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα της διαδικασίας υλοποίησης του έργου ωστόσο, μετά την ολοκλήρωσή του θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η ανάλογη χρηματοδότηση για την κατασκευή του.
Η ανακοίνωση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας για τη δωρεά της μελέτης του έργου από τον κ. Θεοδωρίδη έχει αναρτηθεί ήδη, όπως προβλέπεται, στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τις 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να λάβει γνώση κάθε ενδιαφερόμενος και να υποβάλλει παρατηρήσεις. Σημειώνεται ότι η αποδοχή της δωρεάς της μελέτης κατασκευής των κερκίδων του σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» είχε γίνει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας ήδη το 2020.
Η εξεύρεση χρηματοδότησης για το κατασκευαστικό μέρος του έργου είναι ένα επίσης σημαντικό ζήτημα. Για το θέμα αυτό, στη διάρκεια πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είχε διευκρινίσει ότι ο δήμος βρίσκεται ήδη στην τελική φάση και είναι σε συνεννόηση με τους μηχανικούς του κ. Άρη Θεοδωρίδη. «Θα μας οριστικοποιήσουν τη μελέτη μέχρι τα τεύχη δημοπράτησης και σκοπεύουμε μέσα στο 2021 να εντάξουμε τις κερκίδες στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Άρα θεωρητικά μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2021 θα έχει κατατεθεί η πρόταση του Δήμου Δράμας για τη χρηματοδότηση των κερκίδων μέσα από το πρόγραμμα» είχε διευκρινίσει ο Δήμαρχος.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είχε υπογράψει τον Σεπτέμβριο του 2020 τρεις νέες προσκλήσεις συνολικού ύψους 380 εκατ. ευρώ.
Οι προσκλήσεις εξειδικεύουν πρόσθετες δράσεις για τους Δήμους όλης της χώρας. Δράσεις οι οποίες εντάσσονται στους Άξονες «Περιβάλλον» και «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα η πρόσκληση ΑΤ10, με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» είναι ενταγμένη στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» και αφορούν στη χρηματοδότηση των Δήμων για δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων και τη συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, καθώς και κάθε άλλη συναφή δράση αυτών, που στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Στην πρόσκληση αυτή, πιθανότατα σκοπεύει να εντάξει το έργο κατασκευής των κερκίδων ο Δήμος Δράμας.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπουν οι μελέτες
Στις μελέτες που θα παραδοθούν στο σύνολό τους μέχρι το τέλος Μαρτίου, προτείνονται, όπως έχουμε γράψει και σε παλιότερο ρεπορτάζ, παρεμβάσεις που στόχο έχουν την αναβάθμιση και την αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις σημερινές κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου. Παράλληλα οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων των συλλόγων που χρησιμοποιούν το στάδιο μέσω της δημιουργίας νέων κλειστών προπονητικών χώρων με κουλουάρ για σπριντ και χώρους εκγύμνασης για τα αθλήματα.
Σχετικά με τη δωρεά των μελετών για την κατασκευή του έργου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του δωρητή της μελέτης κ. Άρη Θεοδωρίδη, αλλά και στην αποδοτική συνεργασία που υπήρξε με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Project, κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση κατά την προσπάθεια υλοποίησης του εν λόγω έργου, που θα δώσει λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα βασικών αθλητικών υποδομών στην πόλη της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ