Ολοκληρώθηκε η μελέτη της ΔΕΥΑΔ για εγκατάσταση 25 πυροσβεστικών κρουνών στον Κορύλοβο

0
1164

Αναζητείται χρηματοδότηση για το έργο που θα καλύψει μια διαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων


Ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΥΑΔ η μελέτη για την τοποθέτηση δικτύου 25 πυροσβεστικών κρουνών στον Κορύλοβο (1 κρουνός ανά 200 μέτρα περίπου) οι οποίοι θα διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση περιστατικού πυρκαγιάς.
Το εγχείρημα έγινε μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της εξεύρεσης χρηματοδότησης. Το ποσό που απαιτείται ανέρχεται σε ποσό περίπου 500.000 ευρώ, καθώς πέρα από τους κρουνούς απαιτείται η εγκατάσταση δεξαμενής στο ύψος του Σταυρού και η σύνδεσή της με τους πυροσβεστικούς κρουνούς σε μια διαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων, όπως είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού Δράμας κ. Ιωάννης Αραμπατζής.
Η προσπάθεια αυτή καταβάλλεται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, απαντώντας στα «Χ» έχει διευκρινίσει ότι διερευνώνται οι προοπτικές κατασκευής αυτών των κρουνών και ότι θα χρειαστεί παράλληλα μια δεξαμενή περίπου 300-400 κυβικών μέτρων, καθώς αυτή που υπάρχει ήδη στον Κορύλοβο είναι χωρητικότητας 100 περίπου κυβικών μέτρων και δεν επαρκεί.
Όπως έχουν γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ τα «Χ», ο λόφος του Κορύλοβου και η χλωρίδα που υπάρχει σε αυτό είναι εδώ και χρόνια πνεύμονας πρασίνου για την πόλη της Δράμας αλλά και καταφύγιο για πολλά είδη της άγριας πανίδας. Δυστυχώς, κατά το παρελθόν αποδείχθηκε ότι παρά τη φύλαξη κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ο λόφος δεν είναι άτρωτος σε περιστατικά πυρκαγιάς. Η όποια παρέμβαση θωρακίζει περισσότερο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής από τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών όπως οι πυρκαγιές, είναι επιβεβλημένη και σίγουρα στη σωστή κατεύθυνση.
Την ευθύνη για την ακεραιότητα αυτής της πανέμορφης περιοχής της Δράμας έχουμε και εμείς ως πολίτες που είτε χρησιμοποιούμε τον χώρο για την άσκησή μας είτε απλώς διερχόμαστε από τον περιφερειακό δρόμο. Κάθε ειδοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν υπάρχει υπόνοια περιστατικού πυρκαγιάς, είναι καθοριστική για τη διατήρηση αυτής της πράσινης περιοχής στο βόρειο τμήμα της πόλης.
Άλλωστε έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι σε όλα αυτά τα περιστατικά πυρκαγιάς που συμβαίνουν είτε μέσα σε δασικές περιοχές είτε στο αστικό περιβάλλον, ο χρόνος επισήμανσης του περιστατικού αποτελεί τον πλέον καθοριστικό παράγοντα. Το πόσο έγκαιρα δηλαδή θα γίνει αντιληπτό ένα περιστατικό πυρκαγιάς έχει άμεση σχέση και με την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων κατάσβεσης. Στη λογική της άμεσης αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς άλλωστε είναι και η επικείμενη τοποθέτηση κρουνών για τη δασοπροστασία του Κορυλόβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ