Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του πρώην αγροτικού κτηνιατρείου

0
1707

Αναγκαίες οι παρεμβάσεις για το κτίριο της οδού Αδριανουπόλεως

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ η συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου της πρώην σχολής κρέατος που θα στεγάσει υπηρεσίες του τμήματος κτηνιατρικής της Δράμας.
Πρόκειται για τη συντήρηση, την επισκευή και παράλληλα την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της πρώην σχολής κρέατος, που βρίσκεται στο αγροτικό κτηνιατρείο της Δράμας.
Πρόκειται για έναν χώρο αρκετά γνώριμο στους περισσότερους Δραμινούς, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Αδριανουπόλεως δίπλα στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ Δράμας. Ο χώρος φιλοξενούσε και την έδρα της σχολής επαγγελμάτων κρέατος κατά την έναρξη της λειτουργίας της στη Δράμα και πριν αυτή μεταφερθεί στον χώρο του Καπνολογικού Ινστιτούτου. Το αγροτικό ιατρείο είναι οργανικό μέρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Δράμας και ασχολείται με την εφαρμογή των προγραμμάτων που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην ουσία διεξάγει εμβολιασμούς των ζώων (εμβολιασμούς που αφορούν τον μελιταίο πυρετό, την οζώδη δερματίτιδα κλπ). Επίσης ασχολείται με την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου και οποιαδήποτε κτηνιατρική υπηρεσία περιλαμβάνει η εξυπηρέτηση της παραγωγικής κτηνοτροφίας στην περιοχή μας. Το αγροτικό κτηνιατρείο δέχεται επισκέψεις κτηνοτρόφων και πραγματοποιεί επισκέψεις σε κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Δράμας. Η λειτουργία του κτηνιατρείου είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε ένα Νομό όπως της Δράμας που χαρακτηρίζεται από υψηλά μεγέθη κτηνοτροφίας, ωστόσο το κτίριο έχρηζε παρεμβάσεων.
Το κτιριακό μέρος του κτηνιατρείου χρονολογείται από την εποχή της περίφημης βοήθειας “Μάρσαλ”. Σήμερα, η φθορά του κτιρίου από το χρόνο είναι φυσιολογική. Στο ένα από τα κτίρια που βρίσκονται στο χώρο του κτηνιατρείου, έχει παρατηρηθεί καθίζηση της στέγης με αποτέλεσμα να εισέρχονται στον εσωτερικό χώρο όμβρια ύδατα. Το έργο που θα γίνει και αφορά τη συντήρηση, επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα έπρεπε να είχε προηγηθεί εδώ και αρκετό καιρό.
Το έργο που είχε αρχικό προϋπολογισμό 135.000 ευρώ θα το υλοποιήσει ο εργολάβος που αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό δίνοντας έκπτωση 45% (73.062€)
Όπως έχουν αναφέρει τα “Χ”, ήδη από τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων θα γίνουν οικοδομικές εργασίες και εργασίες συντήρησης στην ξύλινη στέγη με θερμομονώσεις και υγρομονώσεις. Θα αντικατασταθούν επίσης, τα παλιά κουφώματα με σύγχρονα διπλών υαλοπινάκων ενώ θα γίνει και κατασκευή εξωτερικού κελύφους με τοποθέτηση θερμομόνωσης με την χρήση πλακών αφρώδους πολυστερίνης. Θα γίνει επίσης αντικατάσταση των πλακιδίων δαπέδου και τοίχου της κουζίνας, χρωματισμοί των γραφείων, θα τοποθετηθούν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και θα γίνει επισκευή και συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων των ειδών υγιεινής. Ακόμη θα τοποθετηθούν θερμαντικά σώματα panel και θα τοποθετηθεί νέος λέβητας, καυστήρας και κυκλοφορητής. Θα εγκατασταθούν επίσης μέσα πυροπροστασίας με φωτιστικά ασφαλείας, πυροσβεστήρες και αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ