Ολοταχώς για την αδειοδότηση του γηπέδου της Δόξας

0
3144

– Δρομολογήθηκε από χθες η διαδικασία των παρεμβάσεων για την αδειοδότηση του γηπέδου της Δόξας
– Μετά από επαφές του Θ. Ξανθόπουλου και του Γ. Παπαδόπουλου, αναλαμβάνουν να λύσουν το πρόβλημα η RAYCAP και η ΚΥΚΛΩΨ

Ξεκίνησε χθες από τη RAYCAP, σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε προς τον Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, η διαδικασία για την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων στο γήπεδο της Δόξας Δράμας, προκειμένου να αδειοδοτηθούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν, για το ίδιο θέμα, επαφές του Βουλευτή και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου στην Αθήνα με τους κυρίους Κώστα Αποστολίδη της RAYCAP και Άρη Θεοδωρίδη της ΚΥΚΛΩΨ.
Αποτέλεσμα αυτών των επαφών ήταν οι κ.κ. Κ. Αποστολίδης και Αρ. Θεοδωρίδης να αναλάβουν την κάλυψη του ποσού, ύψους 150.000 ευρώ περίπου, το οποίο απαιτείται για την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων στο γήπεδο. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Σ. Δόξα Δράμας είχε απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους που αποδεδειγμένα θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Η επίσκεψη του Βουλευτή κ. Ξανθόπουλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλο, αρχικά στον κ. Κώστα Αποστολίδη της RAYCAP, ήταν μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση οπότε και του προτάθηκε εάν μπορεί, να αναλάβει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο γήπεδο. Ακολούθησε επαφή με τον κ. Άρη Θεοδωρίδη της ΚΥΚΛΩΨ και τελικώς συμφωνήθηκε οι δύο άνδρες να αναλάβουν το κόστος των παρεμβάσεων στο γήπεδο εξ ημισείας.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τις επαφές που έγιναν στην Αθήνα, συμφωνήθηκε τόσο ο κ. Αποστολίδης όσο και ο κ. Θεοδωρίδης να αναλάβουν από κοινού το κόστος της αδειοδότησης του γηπέδου της Δόξας Δράμας, δηλαδή να προχωρήσουν από κοινού στη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων έργων, κόστους 150.000 ευρώ κατά προσέγγιση, ώστε να πάρει την απαιτούμενη άδεια το σωματείο και να έχει τη δυνατότητα να διεξάγει τους αγώνες. Μέχρι και σήμερα, η αδειοδότηση του γηπέδου που ανήκει στον Γ.Σ. Δόξα Δράμας παρατεινόταν με προσωρινές αδειοδοτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στο γήπεδο της Δόξας Δράμας πρέπει να υλοποιηθούν παρεμβάσεις τις οποίες έχει υποδείξει η Τεχνική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας προκειμένου οι εγκαταστάσεις να λάβουν την απαιτούμενη άδεια. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις (όχι μόνο του γηπέδου της Δόξας) δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια, αλλά λειτουργούν με παρατάσεις που απορρέουν από σχετικές υπουργικές αποφάσεις και η διοίκηση του Γ.Σ. Δόξα Δράμας δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να προχωρήσει στις μελέτες των απαιτούμενων παρεμβάσεων και στην υλοποίηση των έργων.
Η θετική στάση των κ.κ. Αποστολίδη και Θεοδωρίδη και σε αυτό το ζήτημα λύνει ένα ακόμη πρόβλημα στη Δράμα με επείγοντα χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ» σχετικά με τις θετικές εξελίξεις έχει γίνει ενημέρωση και προς τους ανθρώπους του Γ.Σ. της Δόξας. Σημειώνεται, πάντως, ότι για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις δεν χρειάζονται οικοδομικές άδειες, αλλά πρόκειται κυρίως για προμήθειες που μπορούν να γίνουν άμεσα. Ωστόσο, απαιτείται Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Αθλητισμού και Οικονομικών, για να εκπέσει ο Φ.Π.Α., καθώς θεωρείται ότι πρόκειται για δωρεά. Σε κάθε περίπτωση, την 1η Σεπτεμβρίου, το γήπεδο της Δόξας Δράμας θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ