Ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα στη Δράμα

0
9214

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου

Οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Παράλληλα, σύμφωνα με το πρόγραμμα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα την Τρίτη 16 Ιουνίου.
Τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ στη Δράμα θα είναι το 1ο ΓΕ.Λ., το 2ο ΓΕ.Λ., το 3ο ΓΕ.Λ., το 4ο ΓΕ.Λ., το ΓΕ.Λ. Δοξάτου, το ΓΕ.Λ. Καλαμπακίου, το ΓΕ.Λ. Κ. Νευροκοπίου, το ΓΕ.Λ. Προσοτσάνης και οι τάξεις Γενικού Λυκείου Γυμνασίου Νικηφόρου. Τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων στα ΕΠΑΛ έχουν ορισθεί 1ο ΕΠΑΛ Δράμας και το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας. Αυτά ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που έγινε γνωστή την Παρασκευή.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίσθηκε η 08:30 π.μ., η οποία είναι κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, ενώ οι τελειόφοιτοι ή οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης σε κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες.
Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, ενώ οι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών θα εξεταστούν με το παλαιό σύστημα, χωρίς μειωμένη ύλη.
Οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, στις 15/6 θα εξετασθούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) στις 17/6 θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Στις 19/6 θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).
Στις 22/6 θα εξετασθούν στη Φυσική (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), στις 24/6 στην Ιστορία (Ομάδες Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και την Πληροφορική, (Ομάδες Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Στις 26/6 θα εξετασθούν στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλιό σύστημα, έχουν το ίδιο πρόγραμμα με όσους εξετασθούν με το νέο εκτός απο τις ημερομηνίες, 22/6 που θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), 24/6 που θα γίνει η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και 26/6 που θα γίνει η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Σε ό,τι αφορά στα ΕΠΑΛ, στις 16/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα Νέα Ελληνικά και στις 18/6 η εξέταση στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 20 έως τις 30/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας. Εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας θα πραγματοποιηθούν στις 20,23,25,27,29 και 30 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!