Μέχρι το ΠΑΣΧΑ του 2026 θα έχει δοθεί σε χρήση το έργο ανάπλασης της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Δήμου Δράμας. Το συνδεδεμένο έργο εγκατάστασης των αγωγών ομβρίων υδάτων από τους πρόποδες του Κορυλόβου, θα προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο, ωστόσο είναι ένα έργο που δεν αφορά την χρήση της ανάπλασης από τους περιπατητές οι οποίοι αθλούνται στην περιμετρική οδό του Κορυλόβου εδώ και δεκαετίες.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης, αυτή την εβδομάδα, δήλωσε «Εκτίμησή μου είναι ότι το έργο της ανάπλασης της περιμετρικής θα έχει παραδοθεί μέχρι το ΠΑΣΧΑ. Το σημαντικό είναι ότι μέχρι τότε θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος της περιμετρικής και θα διατεθεί στους πολίτες. Η απορροή των ομβρίων είναι ένα άλλο έργο που απαιτεί μια συμπληρωματική σύμβαση και αυτό προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε αυτό το διάστημα».
Οι εργασίες ανάπλασης της περιμετρικής οδού είναι προϋπολογισμού 4.472.000 ευρώ και το έργο γίνεται για να αναβαθμίσει την περιοχή αλλά και την αισθητική της περιμετρικής οδού. Θυμίζουμε ότι η περιμετρική οδός Κορυλόβου ήταν αρχικά σχεδιασμένη για άλλους σκοπούς, πριν τελικώς εξελιχθεί σε χώρο περιπάτου και άθλησης. Η ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου άθλησης στη Δράμα, φάνηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Στόχος του δήμου είναι η περιμετρική οδός να αλλάξει ριζικά και να αναμορφωθεί. Το έργο της ανάπλασης χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με τη βοήθεια της μελέτης που εκπόνησε η Raycap και στη συνέχεια ακολούθησε η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Δράμας. Η μελέτη περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και στις δύο πλευρές της οδού, δημιουργία ποδηλατόδρομου στη μία πλευρά και τοποθέτηση ταρτάν για περπάτημα και τζόκινγκ στην άλλη πλευρά, δίπλα στους πεζόδρομους. Επίσης, η μελέτη προβλέπει περιορισμό του τμήματος ασφάλτου που υπάρχει και τη διαμόρφωση του δρόμου σε πλάτος περίπου 6,5 μέτρων.
Για το έργο αυτό αξίζουν για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στη Raycap, αφού χάρη στην δωρεά της μελέτης, έγινε εφικτό να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση της περιμετρικής από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Οι μελέτες για τα μεγάλα έργα που αφορούν το δήμο είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για την χρηματοδότησή τους. Απαιτούν όμως ένα κόστος το οποίο δεν είναι σε θέση να καλύπτει συχνά ο δήμος. Για το λόγο αυτό και η συμβολή των δωρητών, όπως στην προκειμένη περίπτωση της Raycap, είναι καθοριστική για την υλοποίηση τέτοιων έργων.
Ως το ΠΑΣΧΑ η παράδοση του έργου της περιμετρικής
Θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο το έργο της απορροής των ομβρίων από τους πρόποδες του Κορυλόβου


















