Ούτε λεπτό για χάσιμο

Ορκίστηκε και αναλαμβάνει έργο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας

0
2273

Ορκίστηκαν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια στους Δήμους Δράμας, Προσοτσάνης και Δοξάτου. Στους δυο πρώτους Δήμους η ορκωμοσία έγινε χθες Κυριακή 25 Αυγούστου και στον Δήμο Δοξάτου την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Η ορκωμοσία στους Δήμους Νευροκοπίου και Παρανεστίου θα γίνει το Σάββατο 31 Αυγούστου. Τα Δημοτικά Συμβούλια και οι νέες Δημοτικές Αρχές αναλαμβάνουν έργο από 1 Σεπτεμβρίου. Στον Δήμο Δράμας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πέρα από τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους φίλους και τους συγγενείς τους παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας και αρκετοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.
Παρόντες στην τελετή ήταν οι βουλευτές Δράμας κ. κ. Κ. Μπλούχος και Θ. Ξανθόπουλος από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Παρόντες ήταν επίσης και οι νέοι Δήμαρχοι Παγγαίου, Δοξάτου και Παρανεστίου, καθώς και οι πρώην βουλευτές Μ. Τζίμας, Στ. Παπαδόπουλος και Χρ. Καραγιαννίδης αλλά μεταξύ άλλων και πολλοί νεοεκλεγμένοι και πρώην Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Η ορκωμοσία διεξήχθη σε δυο φάσεις, αρχικά η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο και στην συνέχεια έδωσαν πολιτικό όρκο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κυριάκος Αποστολίδης από την παράταξη “Project Δράμα 2020”, Γιώργος Μήτρου από την “Λαική Συσπείρωση” και Στέργιος Ηλιόπουλος από την “Αυτοδιοίκηση Πολιτών”
Αμέσως μετά την ορκωμοσία στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος είπε ότι ο όρκος που δόθηκε δεν ήταν μια απλή τυπική υποχρέωση αλλά αποτελεί μια ισχυρή υπόσχεση και δέσμευση όλων απέναντι σε κάθε δραμινή και δραμινό. Είναι και ιδιαίτερη ημέρα όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας, διότι σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και ταυτόχρονα την συνέχεια της συλλογικής προσπάθειας και συστηματικής δουλειάς που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια … συμπληρώνοντας “Ήταν χρόνια δύσκολα για την χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κρίση όμως αποτέλεσε για εμάς πρόκληση και με προσήλωση στις αρχές μας δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και θέσαμε τις βάσεις για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών σχεδόν σε όλα τα επίπεδα τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα χωριά μας. Με γνώμονα πάντα την ισόρροπη βελτίωση και ανάπτυξη. Θεωρώ σημαντικό να επικεντρωθώ στον καθημερινό αγώνα όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια ώστε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα. Να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου και να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες”. Ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε τοπικούς φορείς και παράγοντες για την άψογη συνεργασία τους και είπε ότι όλοι μαζί “θα αλλάξουμε σελίδα και θα προχωρήσουμε γιατί το οφείλουμε στους πολίτες” Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που έγινε από πλευράς Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα και αναφέρθηκε στην νέα τετραετία λέγοντας ότι “δεν ζητάμε πίστωση χρόνου διότι υπάρχουν προβλήματα που ζητούν λύσεις τώρα. Θα προχωρήσουμε με κοινωνικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση”. Μίλησε για την δύναμη της συνεργασίας μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων και μεταξύ των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και την ανάπτυξη ουσιαστικών δικτύων αλληλεγγύης… “Να συστρατευτούμε για να δημιουργήσουμε ένα δήμο πιο ανθρώπινο, πιο έξυπνο, πιο ευέλικτο και πιο λειτουργικό” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαμσάκος.
Λίγο νωρίτερα και αμέσως μετά το πέρας της ορκωμοσίας τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό μετά από προτροπή του Δημάρχου. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Κ. Χαρακίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία πλήθους πολιτών στην αίθουσα τέλεσης της ορκωμοσίας και το ενδιαφέρον που δείχνουν για όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στον Δήμο Δράμας. Ευχήθηκε ο Δήμος Δράμας σε αυτή την θητεία να τα καταφέρει καλύτερα από την προηγούμενη και να γίνει από όλες τις παρατάξεις αυτό που επιθυμούν οι δραμινοί, δηλαδή να δουν μια Δράμα αντάξια των προσδοκιών τους. Παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Δημοτικής Αρχής.
Επίσης ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμα 2020 κ. Αλ. Τσιαμπούσης έδωσε συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους όπως και στον Δήμαρχο Δράμας για την επανεκλογή του. Σημείωσε ότι η περίοδος των προεκλογικών αντιπαραθέσεων έχει λήξει και πλέον και επίσημα μπαίνουμε όπως είπε, στην περίοδο της εργασίας για τον Δήμο της Δράμας, ο καθένας από τον ρόλο τον οποίο τον έταξε το εκλογικό σώμα, εξήγησε ο κ. Τσιαμπούσης. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, συμφωνώντας στα θετικά αλλά και με αντιπαραθέσεις σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. “Ελπίζουμε ο Δήμος Δράμας να κάνει ένα βήμα μπροστά αυτή την τετραετία. Χρειάζονται οι πολιτικές συναινέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και θέλουμε κοντά μας και όσους δεν εκλέχθηκαν γιατί από την στιγμή που κάποιος μπαίνει στην διαδικασία να εκτεθεί και να ασχοληθεί με τα του Δήμου Δράμας σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για τον Δήμο Δράμας και αυτόν θα πρέπει να τον έχουμε δίπλα μας…”.

Οι πληροφορίες για τους νέους Αντιδημάρχους
Εντωμεταξύ σε ότι αφορά την σύνθεση της νέας Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Δράμας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται να αναλαμβάνουν σε θέση αντιδημάρχου ο κ. Μιχάλης Τάσου ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, ο κ. Μιχάλης Μουρβετίδης ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου, ο κ. Χρήστος Κυριακίδης ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης ώς Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κ. Γιάννης Καψημάλης ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού ενώ στην ΔΕΥΑΔ φέρεται να παραμένει ως πρόεδρος ο κ. Τάσος Χατζηγιάννης και στο Νομικό πρόσωπο ως πρόεδρος ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης…
Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την ΔΕΚΠΟΤΑ της οποίας την κατάργηση εξέφρασαν ότι επιθυμούν οι εκπρόσωποι των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων τουλάχιστον κατά την προηγούμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τελετή ορκωμοσίας στον Δήμο Δοξάτου
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έγινε την Παρασκευή 23 Αυγούστου και η ορκωμοσία στον Δήμο Δοξάτου στην διάρκεια του οποίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θέμις Ζεκερίδης επανέλαβε την σημασία της συμμετοχής των πολιτών του Δήμου Δοξάτου στα κοινά, προκειμένου να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα η νέα Δημοτική Αρχή. Στην τέλεση της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε από τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος, ο νέος Δήμαρχος Παρανεστίου Αν. Καγιάογλου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ