Ούτε λόγος για τις αυξήσεις

Καταψηφίστηκε η πρόταση ακύρωσης της απόφασης για αύξηση των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο

0
2207

Καταψηφίστηκε από το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας σε συνεδρίασή του τις προηγούμενες ημέρες, η πρόταση του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Φώτη Νικολαΐδη από την παράταξη Πόλη+Ζωή, να ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορά τα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου και να υπάρξει νέα απόφαση για το ίδιο θέμα σε άλλη συνεδρίαση του οργάνου.

Πρόκειται για τις πρόσφατες αυξήσεις της τάξης του 40% περίπου, των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου, που προκάλεσαν διαμαρτυρίες από πολλούς γονείς αλλά και φορείς της πόλης. Ενώ διαμαρτυρίες υπήρξαν και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας. Θέση του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού όπως και της δημοτικής παράταξης Πόλη+Ζωή ήταν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξουν αυξήσεις και αν αυτές αποφασιζόταν τελικά θα έπρεπε να αιτιολογηθούν.
Στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού αποφασίστηκε τελικά “να μην εισαχθεί και να μην συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη τακτική συνεδρίαση το θέμα της ακύρωσης της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. που αφορά την νέα κανονιστική απόφαση και το ύψος των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας”. Διαφορετική άποψη στην ίδια συνεδρίαση, που όμως τελικά δεν υπερψηφίστηκε, είχαν τα μέλη του ΔΣ, Λευτέρης Χρυσοχοΐδης, Φώτης Νικολαΐδης, και Δημήτρης Κυριαζίδης από τις παρατάξεις Project Δράμα 2020 και Πόλη+Ζωή.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού είπε ότι το θέμα των διδάκτρων και της κανονιστικής απόφασης είναι ένα ζήτημα που έχει τελειώσει και ότι η απόφαση σχετικά με τα θέματα αυτά πάρθηκε στο σωστό χρόνο (και σε αυτό υπήρξαν ενστάσεις) διότι έπρεπε να γίνει προετοιμασία για τις εγγραφές ώστε οι γονείς να είναι έγκαιρα γνώστες των νέων δεδομένων που θα ισχύσουν. Αν όπως είπε οι σχετικές αποφάσεις λαμβανόταν τον Οκτώβριο τότε θα υπήρχε θέμα και φυσικά αναστάτωση σε μαθητές και γονείς αφού την συγκεκριμένη περίοδο αρχίζουν τα μαθήματα.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου όταν είχαν ληφθεί οι αποφάσεις για τις αυξήσεις των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο είχαν ψηφίσει αρνητικά στην απόφαση για τις αυξήσεις, τα μέλη του ΔΣ: Λευτέρης Χρυσοχοΐδης και Γιάννα Καραγαΐτάνη.
To θέμα των αυξήσεων πάντως συνεχίζει να απασχολεί γονείς και μαθητές, πολλοί από τους οποίους θεωρούν την αύξηση των διδάκτρων υπερβολική, ακόμη περισσότερο για όσες οικογένειες στέλνουν στο Δημοτικό Ωδείο περισσότερα από ένα παιδιά.
Πολλοί μάλιστα από τους γονείς, όταν έγινε γνωστή η απόφαση για τις αυξήσεις των διδάκτρων είχαν αναφέρει ότι σκέφτονται ακόμη και να σταματήσουν τα παιδιά τους από το Ωδείο όχι μόνο εξαιτίας του κόστους αλλά και εξ αιτίας της κατεύθυνσης στην οποία κινείται η απόφαση. Ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο που η περιρρέουσα οικονομική κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.
Το πρόβλημα πάντως δεν αποκλείεται να τεθεί και αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο στα προ ημερησίας διάταξης θέματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ