Π. Κουρουμπλής: «Θέλουμε μια Ευρώπη που θα σέβεται την μοναδικότητα κάθε ανθρώπου»

Στη Δράμα χθες ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

0
634

Ο βουλευτής, πρώην Υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής βρέθηκε χθες στη Δράμα στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του. Το πρωί συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Δράμας και τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου της Δράμας και λίγο αργότερα έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους παρουσία του Γραμματέα της ΝΕ Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Καρβούνη για τις ευρωεκλογές και την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι η χώρα βρίσκεται εμπρός από τρείς πολύ σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις δηλαδή τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
Επικεντρώνοντας στις ευρωεκλογές είπε ότι αυτές αποτελούν κρίσιμη αναμέτρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, για την οποία όλοι διαπιστώνουν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με τα σημερινά χαρακτηριστικά και τις επιλογές της στο πλαίσιο που ορίζει η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία. Είπε ότι σήμερα η Ευρώπη θυμίζει την εποχή του Μεσοπολέμου και με την πολιτική που ασκείται αφυπνίζονται οι εθνικισμοί και οι σωβινισμοί. Πρόσθεσε ότι διευρύνεται ο ευρωσκεπτικισμός που μεγαλώνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Επιπλέον δήλωσε σε άλλο σημείο ότι η Ευρώπη σήμερα αφήνει στα αζήτητα σημαντικά τμήματα της κοινωνίας, αναφέροντας την περίπτωση της Γαλλίας. Πρόσθεσε ότι η ίδια βρίσκεται σε μια περίοδο “αφυδάτωσης” των κοινωνικών δικαιωμάτων και έχει καθιερωθεί η λιτότητα που αποτελεί την μήτρα της διεύρυνσης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.
Επεσήμανε ακόμη ότι σήμερα η Ευρώπη δεν έχει γεωστρατηγική και γεωπολιτική παρουσία στην Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα να δημιουργείται το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού και του μεταναστατευτικού. Ακόμη και σήμερα όπως είπε η Ευρώπη δεν μιλά για όσα συμβαίνουν στην Υεμένη και την Λιβύη και τι θα κάνει για το γεγονός ότι τα επόμενα είκοσι χρόνια ο πληθυσμός στην Αφρική θα διπλασιαστεί και παράλληλα η ξηρασία και κατ’ επέκταση η δίψα και η πείνα…
Παράλληλα μίλησε για την μη ανάμιξη της Ευρώπης στο θέμα της φοροαποφυγής των πολυεθνικών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την φαρμακοβιομηχανία. Μίλησε για πολυεθνικές επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρους διότι φαίνονται να παρουσιάζουν ζημίες σε αντίθεση με τις μικρές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που εμφανίζουν κέρδη της τάξης του 10% και φορολογούνται.
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να αλλάξει με το όραμα μιας Ευρώπης με νέο πολιτικό και κοινωνικό αφήγημα που πραγματικά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των ευρωπαίων πολιτών. Μία Ευρώπη που θα πολεμά όπως είπε, τις κοινωνικές διακρίσεις και θα σέβεται την μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης μιας Ευρώπης που θα περιορίζει τις αποκλίσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιτόκια κλπ.
Είπε επίσης ότι οι ευρωεκλογές είναι εξίσου κρίσιμες και για την Ελλάδα γιατί από όλους θεωρούνται ως προκριματικού χαρακτήρα για τις Εθνικές εκλογές και την μεγάλη αναμέτρηση που θα φέρει σε πολιτική σύγκρουση δυο κόσμους: την νεοφιλελεύθερη ΝΔ και την Οικογενειοκρατία με τον κόσμο των δυνάμεων που εξασφάλισαν πολιτική σταθερότητα και απορρόφησαν τους κοινωνικούς κραδασμούς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ