Πάγωσαν και πάλι τα έργα στο «Εθνικό»

0
1229

– Ο εργολάβος δεν προλαβαίνει ούτε την τελευταία παράταση που του δόθηκε αναφέρει στα “Χ” ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μλεκάνης
– «Κοντεύουμε να βγάλουμε τον Μάιο και δεν έχει ξεκινήσει να κατεδαφίζεται το κολυμβητήριο»


 

Ανησυχητική είναι πλέον η πορεία του έργου αντικατάστασης του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο “Αλέκος Φρούσιος”, αφού, παρά την παράταση που έλαβε ο εργολάβος προκειμένου να υλοποιήσει το έργο, αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να παραδοθεί ούτε εντός της νέας προθεσμίας, που λήγει στις αρχές Ιουνίου.
Παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις θα έπρεπε να εντείνουν τις εργασίες αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα, δυστυχώς όχι μόνο δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχει γίνει καμία εργασία από την περίοδο πριν από το Πάσχα που τα έργα σταμάτησαν και πάλι λόγω πιθανώς των άστατων καιρικών συνθηκών. Την ίδια ώρα πάντως παρουσιάζει τουλάχιστον δίμηνη καθυστέρηση η έναρξη του έργου της καθαίρεσης των κερκίδων του παλιού κολυμβητηρίου, που επρόκειτο να αρχίσει αρχικά τον Μάρτιο.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πόλη και Ζωή” κ. Μιχάλης Μλεκάνης μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” επεσήμανε χθες: “Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που ήρθε προς συζήτηση το θέμα του ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου, ρωτήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να μας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει. Με βάση αυτά που μας είπε, εν αναμονή του εργολάβου και με δεδομένο ότι το έργο απαιτεί τουλάχιστον ένα ακόμη μήνα δουλειάς αλλά και επειδή δεν απομένει ένας μήνας για την λήξη της τελευταίας παράταξης που δόθηκε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του συμβατικού χρόνου. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα. Δυστυχώς η κατασκευή και αυτού του έργου θα πάει σε νέα παράταση, η οποία δεν γνωρίζω αν θα είναι παράταση επ’ αόριστον με κίνδυνο το έργο να μην κατασκευαστεί ποτέ. Εμείς (σαν παράταξη) δηλώσαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, να δεχθούμε νέα παράταση με την οποία θα αναλαμβάνει την ευθύνη για την καθυστέρηση ο δήμος. Αν ο δήμος ευθύνεται για την καθυστέρηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν υπάρχει πλέον άλλη δικαιολογία για να μην ολοκληρωθεί το έργο. Εξαντλήσαμε όλη την υπομονή μας και βλέπουμε ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι το να λέει ο αντιδήμαρχος “περιμένουμε πότε θα έρθει ο εργολάβος” ενώ βλέπει την ημερομηνία και της νέας παράτασης να λήγει, είναι μια παραδοχή ότι “εμείς είμαστε ανάξιοι να κάνουμε οτιδήποτε για να ολοκληρωθεί το έργο”. Αυτό βέβαια έχει συνέπειες και για τους αθλητές του στίβου αλλά και για όλους τους δημότες που χρησιμοποιούσαν το δημοτικό στάδιο”.
Παράλληλα όπως είπε ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης, ακόμη δεν έχουν αρχίσει και τα έργα καθαίρεσης στο παλιό κολυμβητήριο, για να επισημάνει: “Με φαρδιές – πλατιές δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος είχε πει ότι το κολυμβητήριο θα ξεκινήσει να κατεδαφίζεται τον Μάρτιο, αλλά κοντεύουμε να βγάλουμε τον Μάιο και δεν έχει ξεκινήσει να κατεδαφίζεται. Αυτό σημαίνει ότι κολυμβητήριο, εντός αυτής της δημοτικής περιόδου, δεν θα έχουμε, ότι και να γίνει. Το είχα δηλώσει καιρό πριν, γιατί βλέπω πως λειτουργεί η Δημοτική Αρχή. Το κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί, αν και όταν κατασκευαστεί με δωρεά από την Raycap έως του ποσού των 3 εκατ. ευρώ. “ Ότι επιπλέον κοστίζει θα πρέπει να το πληρώσει ο δήμος. Η αρχική μελέτη που έχει γίνει και έχει βγάλει κάποιο κοστολόγιο, αυτή τη στιγμή είναι εκτός πραγματικότητας, με τις τιμές των υλικών, τα οποία έχουν ανέβει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει επανακοστολόγηση, δηλαδή μια νέα μελέτη. Η επανακοστολόγηση τι ποσό θα βγάλει, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανένας. Έχουμε μια κατάσταση, στην οποία η Δημοτική Αρχή θα ανακοινώνει κάθε ημέρα, ότι θα γίνει “το ένα ή το άλλο” αλλά ξέρουμε ότι εδώ και 8 χρόνια, τίποτε μα τίποτε δεν γίνεται. Δεν γίνεται να κοροϊδεύει η Δημοτική Αρχή τους Δραμινούς με τα “Θα”. Η μόνη που ευθύνεται για την καθυστέρηση είναι η Δημοτική Αρχή διότι η διάθεση του δωρητή είναι εκφρασμένη από την αρχή, αλλά η διαχείριση της υπόθεσης από την Δημοτική Αρχή είναι απαράδεκτη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ