Πάμε για πρωτάθλημα 15 ομάδων, με ρεπό

0
679

Μένει «ορφανή» η 16η θέση στην Α’ ΕΠΣΔ


Όπως γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση της Δόξας Αντ. Καστρινός με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μη δηλώσει συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΔ γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος καθώς οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι 15. Υπό κανονικές συνθήκες τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα είχε βρεθεί «άνετα» ο 16ος… Μην ξεχνάμε ότι παλαιότερα οι ομάδες «παρακαλούσαν» να ανέβουν στην Α’ ΕΠΣΔ.
Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και εξηγούμε αμέσως το γιατί.
Σε ότι αφορά την αναπλήρωση του Καστρινού, δικαίωμα να τον αντικαταστήσουν έχουν οι εξής ομάδες με την ακόλουθη σειρά: Αρης Μικροχωρίου, Ηρακλής Αδριανής, ΠΑΟΚ Προαστίου, Μέγας Αλέξανδρος Γραμμένης, Ηρακλής Μυλοποτάμου και Δόξα Μικρόπολης.
Οι πληροφορίες των «Χ» αναφέρουν ότι καμία από τις προαναφερόμενες ομάδες δεν έχει τη διάθεση να ανέβει και λογικά πάμε για πρωτάθλημα 15 ομάδων στην Α’ ΕΠΣΔ.
Ο Άρης Μικροχωρίου είναι μια ομάδα που έχασε την άνοδο στο μπαράζ, κόντρα στον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου και μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι. Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να ισχυρισθεί ότι όλα τους πήγαν βολικά και ανεβαίνουν στην Α’ ΕΠΣΔ έστω και με αυτόν τρόπο. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι καθώς η διοίκηση του Μικροχωρίου δηλώνει ανέτοιμη να κατεβάσει την ομάδα της στην Α’ ΕΠΣΔ.
«Αν το ξέραμε από τον Ιούλιο, τουλάχιστον, θα μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές επιπέδου Α’ κατηγορίας, είχαμε επαφές με παίκτες, τώρα όμως είναι πολύ αργά» δήλωσε στα
«Χ» ο πρόεδρος του Άρη, Σάββας Μαυρομελίδης.
Ο Ηρακλής Αδριανής έχασε την ευκαιρία να πάει στο μπαράζ με την Καλλίφυτο, αφού στην ισοβαθμία υπερτερούσε ο Άρης Μικροχωρίου. Ούτε όμως η διοίκηση του Ηρακλή Αδριανής έχει τη διάθεση να δηλώσει στην Α’ ΕΠΣΔ καθώς όπως δήλωσε στα «Χ» ο πρόεδρός της Γεώργιος Τίγκος «δεν μπορούμε να παίξουμε στην ανώτερη κατηγορία της Δράμας. Αν το ξέραμε από τον Ιούνιο, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οι περισσότεροι παίκτες μας δεν μπορούν να παίζουν αγώνες το Σάββατο».
Για τον ΠΑΟΚ Προαστίου δεν τίθεται καν θέμα, διότι δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΔ όπως δυστυχώς και η Δόξα Μικρόπολης, σε περίπτωση που έφτανε η σειρά της.
Απρόθυμη να συμμετάσχει στην Α’ ΕΠΣΔ είναι και η ομάδα του Μέγα Αλεξ. Γραμμένης, για τους ίδιους σχεδόν λόγους με τους προηγούμενους.
Στην περίπτωση του Ηρακλή Μυλοποτάμου υπάρχει διπλό πρόβλημα. Πρώτον δεν έχει γίνει προγραμματισμός για Α’ κατηγορία, ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ίσως το γεγονός ότι μάλλον δεν προλαβαίνει τις προθεσμίες για να δηλωθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ οπότε υπάρχει κίνδυνος να μην της επιτραπεί να συμμετάσχει και στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΔ αν και δήλωσε συμμετοχή.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Δράμας θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 15 ομάδων κάτι που σημαίνει ότι κάθε αγωνιστική θα έχουμε μία ομάδα που θα έχει ρεπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!