Πανδραμαϊκός Α.Ο.: Στη δημοσιότητα το κείμενο υποστήριξης των φορέων της Δράμας που εστάλη στην ΕΠΟ

0
491

Δημοσιοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Πανδραμαϊκού στο facebook η επιστολή των φορέων της Δράμας που εστάλη προ ημερών στην ΕΠΟ με στόχο να πιέσουν προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος που ταλανίζει το σύλλογο της Δράμας από την κωλυσιεργία της, στη λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του στη Super League 2.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
«Ο Πανδραμαϊκός Α.Ο. στις 17-5-2022 προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου (Δ.Δ.Π.) της Ε.Π.Ο., αιτούμενος την ακύρωση της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, λόγω μη εφαρμογής των διατάξεων του αθλητικού νόμου (4714/2020) που σαφέστατα ορίζουν τα κριτήρια εισόδου των αθλητικών σωματείων στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.
H προσφυγή αυτή έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις των κανόνων δικαίου της ΕΠΟ και σύμφωνα με το καταστατικό της, και ακολουθώντας την γενική αρχή της γενικής δικονομίας του Αθλητικού Δικαίου που τονίζει ότι στις αθλητικές διαφορές πρέπει πρώτα όλα τα εθνικά ένδικα μέσα να εξαντλούνται (κάτι το οποίο δεν ίσχυσε για άλλες ομάδες οι οποίες διεκδικούν τώρα άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2 μέσω ξεχωριστών διοικητικών πράξεων).
Το Δ.Δ.Π. στις 5-7-2022, με την υπ.αριθμ. 120/2022 απόφαση του, αποδέχτηκε την ανωτέρω αίτηση και ακύρωσε την απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας.
Στη συνέχεια, η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ε.Π.Ο., αποφάσισε επίσης την εφαρμογή της απόφασης του Δ.Δ.Π., λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις εξεχόντων και διακεκριμένων ειδικών του Αθλητικού Δικαίου (δικηγόρων και δικαστών).
Παρά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος μέχρι σήμερα (26-8-2022) η Εκτελεστική επιτροπή της Ε.Π.Ο. δεν έχει προβεί σε καμία υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων και για τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη των φορέων του νομού Δράμας.
Κατόπιν των ανωτέρω, εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας της ακριτικής Δράμας, ενωμένοι και με πλήρη σύμπνοια, στηρίζουμε απολύτως το αίτημα του Πανδραμαϊκού και ζητούμε την εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων και κατά συνέπεια την δικαιωματική άνοδο της Δραμινής ομάδας στην Super League 2».
Αυτή μας η έκκληση βασίζεται όχι μόνο στην συνταγματικότητα της απόφασης του Δ.Δ.Π, αλλά και στην εφαρμοζόμενη δικονομία και νομολογία του ΚΑΣ, καθώς επίσης και στις συγκεκριμένες διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας, οι οποίες και αποτέλεσαν την νομική βάση της Ένστασης του Πανδραμαικου.
Αυτές οι διατάξεις είναι δεσμευτικές για τα μέλη τις ΕΠΟ (ήτοι ομάδες), τα οποία τις έχουν αποδεχθεί ως όρο για την συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα.
Συνεπώς, η άνοδος του Πανδραμαικού στην Σούπερ Λιγκ 2 είναι νομικά και ηθικά κατοχυρωμένη, εμπεριστατωμένη και συνταγματικά ορθή και δίκαιη”.

Χωρίς φιλικό ματς αυτό το Σαββατοκύριακο
Σαν να μην έφτανε το άγχος και η αγωνία όλων για το που θα παίξει ο Πανδραμαϊκός την φετινή περίοδο, ήρθαν οι τραυματισμοί και ο Covid-19 να τον «αποτελειώσουν». Ο Πέτρος Στοϊλας είδε την προηγούμενη εβδομάδα την ομάδα του να χάνει παίκτες από την προπόνηση λόγω τραυματισμών και Covid-19 με συνέπεια να ακυρωθούν τα όποια σχέδια υπήρχαν για φιλικό ματς αυτό Σαββατοκύριακο. Σε ότι αφορά στους τραυματίες, σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία ο Δημήτρης Κονταξής για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.
Εν τω μεταξύ, αργά χθες το βράδυ (την ώρα που είχε κλείσει το φύλλο των «Χ») αναμένονταν η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ η οποία συνεδρίασε, μετά την αναβολή που δόθηκε την Τρίτη. Η συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για χθες στις 19:00 όπου στο 7ο θέμα της θα συζητούνταν η υπόθεση Πανδραμαϊκού-Αγροτικού Αστέρα. Ευχή όλων είναι τα νέα να είναι ευχάριστα, εκτός και αν δεν παρθεί απόφαση και δοθεί αναβολή ώστε η λήψη της τελικής απόφασης να αποφασιστεί στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που διεξάγεται στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ