Πανελλαδικές εξετάσεις στη Δράμα: Στο 2ο ΓΕΛ Δράμας ίσως ο πρώτος των πρώτων

0
1928

– Ο μαθητής συγκέντρωσε «20» σε τρία μαθήματα και «19,9» στο τέταρτο μάθημα
– Κορυφαίες επιδόσεις και φέτος από πολλούς υποψηφίους στη Δράμα


 

Μετά την αγωνία ήρθε η ανακούφιση χθες, για χιλιάδες υποψηφίους των ΑΕΙ, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022, από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες τους, από το Υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ απεστάλησαν και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν ζητήσει.
Οι βαθμολογίες αφορούσαν 72.012 υποψηφίους των ΓΕΛ και 15.138 υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας από φέτος ισχύουν συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα, Σχολή, Εισαγωγική Κατεύθυνσή του.
Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή υπολογισμού μορίων είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr.
Αξιοσημείωτες επιδόσεις από πλευράς βαθμολογίας, είχε ένας σημαντικός μαθητών στα Λύκεια της Δράμας και κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με βάση τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” χθες το μεσημέρι από τις διευθύνσεις των σχολείων. Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περάσουν σε σχολές υψηλών βάσεων όπως είναι οι ιατρικές σχολές και όχι μόνο.
Ίσως η κορυφαία βαθμολογία μαθητή καταγράφηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, με μαθητή που συγκέντρωσε 20άρια σε τρία μαθήματα και 19,9 στο τέταρτο μάθημα. Ο μαθητής πήρε άριστα σε τρία μαθήματα παίρνοντας από 100 μόρια και 99 μόρια στο τέταρτο μάθημα. Πιθανόν ο ίδιος να έχει συγκεντρώσει και την μεγαλύτερη βαθμολογία στη Δράμα. Οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών πάντως δεν είναι ασυνήθιστες για το συγκεκριμένο σχολείο, όπως είπε στα “Χ” ο διευθυντής του, σημειώνοντας ότι στο πρόγραμμα επιβράβευσης των κορυφαίων μαθητών που διεξάγει η Eurobank εδώ και 19 χρόνια, τις 11 χρονιές (μέχρι και πέρσι) ο πρώτος των πρώτων στα Λύκεια της Δράμας, προερχόταν από το 2ο ΓΕΛ Δράμας.
Στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας, μια από τις κορυφαίες βαθμολογίες συγκεντρώνει μαθητής με περίπου 19500 μόρια, ενώ μια ακόμη κορυφαία βαθμολογία, είναι αυτή μαθητή του ίδιου σχολείου με 19280 μόρια περίπου. Στο ίδιο σχολείο υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μαθητές που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 19.000 μόρια.
Στο 1ο ΓΕΛ Δράμας, σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε βαθμολογίες παιδιών που συγκέντρωσαν περίπου 17000 – 18000 μόρια το καθένα, με την κορυφαία βαθμολογία να φθάνει τα 19080 μόρια.
Στο 4ο ΓΕΛ Δράμας σύμφωνα με τα πρώτα επεξεργασμένα στοιχεία, χθες το μεσημέρι, υπήρχαν τουλάχιστον δυο μαθητές που συγκέντρωσαν από 18500 μόρια περίπου.
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι, μετά την συγκέντρωση των βαθμολογιών τους θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά του δελτία σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν και ακολούθως, στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου (νωρίτερα φέτος) θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ