Πάνω από 400 εγγραφές στο VFT

0
5629

Διαφορετικοί φέτος και με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι αγώνες βουνού στο Παρανέστι που θα διαρκέσουν 9 με 11 Οκτωβρίου.
Μιλάει στα «Χ» ο κ. Δημήτρης Γεωργίου, Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων.

Περισσότεροι από 400 δρομείς θα συμμετάσχουν στους φετινούς αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι. Οι εγγραφές έκλεισαν τη Δευτέρα και οι περισσότερες συμμετοχές φέτος είναι από αθλητές που προέρχονται από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία. Το 98% από αυτούς τους δρομείς προέρχονται από την Ελλάδα.
Η συμμετοχή στους τρεις αγώνες (162 χλμ., 110 χλμ. και 46 χλμ) είναι μεγαλύτερη από την περσινή χρονιά. Οι αγώνες των 10 χιλιομέτρων ακυρώθηκαν από τη διοργάνωση των αγώνων, προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κοινωνικές αποστάσεις, όπως εξήγησε στα «Χ» ο κ. Δημήτρης Γεωργίου, Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων, ο οποίος έχει και τη γενική εποπτεία των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση από τη διοργάνωση ώστε οι συνοδοί των αθλητών να αποφύγουν να παραστούν στους αγώνες για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι λόγω της υγειονομικής κρίσης πολλοί αγώνες δεν διεξάγονται φέτος στην Ελλάδα, οπότε όσοι αγώνες διοργανώνονται παρουσιάζουν ικανοποιητική συμμετοχή. Η προετοιμασία των μονοπατιών των φετινών αγώνων βουνού έχει ολοκληρωθεί ήδη κατά 80% και ό,τι απέμεινε από πλευράς προετοιμασίας θα ολοκληρωθεί αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ήδη έχουν ετοιμαστεί οι προς παραγγελία προμήθειες και ήδη έχουν συμφωνήσει για τη συμμετοχή τους οι πρώτοι χορηγοί των αγώνων. Ως προς τα υπόλοιπα διαδικαστικά, δηλαδή τις σηματοδοτήσεις, τα έντυπα, την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κλπ. έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Οι φετινοί αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου θα είναι αρκετά διαφοροποιημένοι σε σχέση με πέρσι, καθώς υπάρχει ισχυρή σύσταση να φορούν όλοι μάσκες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Στους δε εσωτερικούς χώρους (στα κτίρια της γραμματείας, στον ξενώνα κλπ.) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και θα υπάρχει ειδική σήμανση. Στον ξενώνα των αθλητών υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ δεν θα υπάρχει ομαδική εστίαση. Οι δρομείς θα παραλαμβάνουν το φαγητό και θα επιστρέφουν στο κατάλυμα τους για να γευματίσουν, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Τεχνική ενημέρωση δεν θα δοθεί σε εσωτερικό χώρο. Το πολύ-πολύ να δοθούν κάποιες απαντήσεις σε εξωτερικό χώρο, ενώ όλες οι πληροφορίες θα σταλούν ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν τους αγώνες. Υποχρεωτικές θα είναι και οι μάσκες για τους εθελοντές του αγώνα που αποτελούν σημαντικό μέρος για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης κάθε χρόνο.
Την ημέρα της εκκίνησης όλοι οι δρομείς θα κάνουν υποχρεωτικά χρήση μάσκας για να μπουν ανά ομάδες στην εκκίνηση με αποστάσεις 1,5 μέτρου, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Οι δρομείς θα βγάζουν την μάσκα μετά από τα πρώτα 200 – 300 μέτρα του αγώνα, καθώς από εκεί και μετά υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αποστάσεις μεταξύ των δρομέων. Ο πρώτος αγώνας ξεκινά στις 9 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 9 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.
Οι αγώνες που θα διεξαχθούν μετά και τις τελικές αποφάσεις φέτος είναι ο Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 162,651 χιλιομέτρων. Αγώνισμα διάσχισης ορεινών μονοπατιών 162 περίπου χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 6.889 μέτρων που απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με άριστη υγεία, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ψυχικό σθένος. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 6 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ (International Trail Race Assosiation). Ημερομηνία τέλεσης 9 -11 Οκτωβρίου 2020.
Ο Υπερμαραθώνιος Αγώνας Natura Trail Race (N.T.R) 110,695 χιλιομέτρων. Αγώνισμα διάσχισης μέρους της ορεινής διαδρομής του αγώνα των 160 χιλιομέτρων, μήκους 110 περίπου χιλιομέτρων και 4.675 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 5 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ITRA. Ημερομηνία τέλεσης 10-11 Οκτωβρίου 2020.
Επίσης και ο Μαραθώνιος Αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46,297 χιλιομέτρων που αποτελεί τμήμα της διαδρομής των Υπερμαραθωνίων, μήκους 46 περίπου χιλιομέτρων και 1.930 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 2 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ. Ημερομηνία τέλεσης 10 Οκτωβρίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ