Παρ’ ολίγον να ακυρωθεί πάλι η έλευση του Άη Βασίλη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας

0
973

Λόγω έργων στον Προμαχώνα δεν μπόρεσε να διατεθεί όχημα ώθησης της παλιάς ατμομηχανής, αλλά ευτυχώς βρέθηκε άλλη λύση


Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στον προγραμματισμό της φετινής τέλεσης του εθίμου της έλευσης του Αη Βασίλη με τρένο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ήφαιστος».
Παρότι το έθιμο είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετές ημέρες και έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις, παρολίγον να ακυρωθεί και πάλι. Αυτή τη φορά όχι λόγω της πανδημίας, αλλά εξαιτίας της αδυναμίας του ΟΣΕ να παράσχει μηχανή Unimac προκειμένου να σύρει την παλιά ατμομηχανή.
Ο Αη Βασίλης θα έρθει τελικώς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας στις 12 το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και το αγαπητό στους Δραμινούς έθιμο, θα πραγματοποιηθεί και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τον μεταφέρει η ατμομηχανή που βρίσκεται στο μηχανοστάσιο του Σ.Σ. Δράμας όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του «Ηφαίστου» κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, είπε ότι ενώ σε επίπεδο συντονισμού ο προγραμματισμός της εκδήλωσης είχε προχωρήσει, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα διότι δεν στάθηκε δυνατόν να εξασφαλιστεί τελικά το όχημα Unimac που σπρώχνει την ατμομηχανή, διότι είναι απασχολημένο σε έργα του Σιδηροδρόμου που γίνονται στον Προμαχώνα και έτσι δεν μπορούσε να παραχωρηθεί. Έτσι δεν θα σταθεί δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η ατμομηχανή στην προγραμματισμένη εκδήλωση. Ευτυχώς όμως από πλευράς ΟΣΕ υπήρξε διευκόλυνση προκειμένου να υπάρξει μια εναλλακτική λύση. Έτσι παραχωρήθηκε ένα όχημα εργασιών γραμμής, με το οποίο και θα γίνει τελικά η έλευση του Αη Βασίλη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας.
Έτσι στις 12 το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, παρά τα εμπόδια, ο Αη Βασίλης ξεκινώντας από το αμαξοστάσιο, θα φθάσει τελικώς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας με το συγκεκριμένο όχημα. Εκεί θα τον υποδεχθούν γονείς και παιδιά, με τη συνοδεία της μουσικής μπάντας που πιθανότατα θα είναι αυτή του Μουσικοδραμματικού Συλλόγου Χωριστής. Στη συνέχεια ο Αη Βασίλης θα μοιράσει τα καθιερωμένα δωράκια στα παιδιά, που είναι χορηγία ιδιωτικής εταιρείας, η οποία προσφέρθηκε με την μεσολάβηση του Δήμου Δράμας.
Η συγκεκριμένη δράση άρχισε το 1980 από μια παρέα σιδηροδρομικών και αρχικά απευθυνόταν στα παιδάκια των εργαζομένων του ΟΣΕ. Αργότερα γιγαντώθηκε και έγινε μια αγαπημένη δράση για τα παιδιά όλης της πόλης που την περίμεναν κάθε χρόνο. Δυστυχώς σταμάτησε να διεξάγεται λόγω κρίσης και αποχωρήσεων από τον Σιδηρόδρομο το 2013. Λίγα χρόνια αργότερα υπήρξε από τους ανθρώπους του Ηφαίστου η πρωτοβουλία να επανέλθει στο τέλος του 2021 αλλά αυτό τελικά δεν επιτεύχθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης. Έτσι φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πάλι μετά από μια περίπου δεκαετία.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάντως και συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί αναμένεται να φθάσει στη Δράμα και ένας ακόμη Αη Βασίλης όχι με τρένο αλλά με την βοήθεια βραχιονοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τις ανάγκες της εκδήλωσης που θα γίνει για τα παιδιά του προσωπικού της υπηρεσίας. Μια εκδήλωση που επίσης δεν πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη διετία λόγω της πανδημίας και επιστρέφει φέτος δριμύτερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ