Παραχωρήθηκε ο παλαιός Σταθμός Γεωργικής Έρευνας

0
1521

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης υπέγραψε χθες Τετάρτη για την παραχώρηση του χώρου και επίκειται μια επένδυση ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ


 

Νέα μορφή θα αποκτήσει, σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, ο χώρος του παλαιού Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, όπου πρόκειται να γίνει επένδυση ύψους 12.000.000 ευρώ με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και με χρηματοδότηση. Στον χώρο θα δημιουργηθεί ένα αγροτικό πολυλειτουργικό πάρκο, που θα περιλαμβάνει παραδοσιακές κλίνες, συνεδριακό κέντρο, αγροτικό μουσείο, θερμοκήπια, εστιατόριο, μονάδα παραγωγής εδαφοβελτιωτικών κ.ο.κ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επενδυτής υπέγραψε χθες Τετάρτη, για την παραχώρηση του χώρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ίδιος, όπως αναφέρουν άλλες πηγές, είχε απευθυνθεί πριν από περίπου δύο χρόνια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον ίδιο λόγο, ωστόσο η παραχώρηση του χώρου είχε συναντήσει ορισμένα γραφειοκρατικά εμπόδια και δυσκολίες. Περισσότερα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο φαίνεται ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αφού όπως όλα δείχνουν ο ιστορικός αυτός χώρος που είχε εγκαταλειφθεί θα αποκτήσει νέα μορφή και νέα χρήση. Όπως έχουν γράψει τα «Χ» λίγους μήνες πριν, ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Δράμας, είναι κομμάτι της γεωργοκτηνοτροφικής ιστορίας του τόπου που έκλεισε το 2009 με την αποχώρηση και του τελευταίου υπαλλήλου. Το 2011 το παλιό ΕΘΙΑΓΕ στο οποίο ανήκε ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Δράμας, εντάχθηκε στον οργανισμό ΕΛΓΟ Δήμητρα που λειτουργεί ως και σήμερα και στον οποίο εντάχθηκαν επίσης το 2011 ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Ελέγχου Γεωργικών Προϊόντων, ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος και τα Κέντρα Γεωργικής Εκ- παίδευσης. Μάλιστα μετά από αυτή την διαδικασία ακολούθησε και η συγχώνευση μονάδων. Ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Δράμας, κατά την διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του είχε δραστηριοποιηθεί στην έρευνα που αφορά το ζωικό κεφάλαιο και συγκεκριμένα τα κατσίκια, τα πρόβατα και τα άλογα αλλά και σε γεωργικά φυτά. Μάλιστα διέθετε και ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα στις Κρηνίδες, το οποίο σήμερα έχει ενοικιαστεί σε αγρότες. Ο παλιός σταθμός που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πρώην ΚΕΓΕ, φαίνεται ότι γίνεται οριστικά παρελθόν, όπως παρελθόν γίνονται και οι όποιες σκέψεις υπήρχαν για ενδεχόμενη επαναλειτουργία του με την προηγούμενη μορφή του. Πολύ περισσότερο σήμερα αφού η έκταση έχει ήδη παραχωρηθεί για την δημιουργία της ιδιωτικής επένδυσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ