Παραδίδεται επίσημα στις 4 Ιουνίου το Κατάστημα Κράτησης Δράμας

0
11366

258 άτομα διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων θα απασχοληθούν στις Φυλακές Δράμας.

Σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για το πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης των φυλακών αναφέρθηκε αναλυτικά στη λειτουργία του νέου Καταστήματος Κράτησης Δράμας.
«Είναι ένα έργο που έπρεπε να είχε παραδοθεί και να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 2016», δήλωσε η κυρία Νικολάου και πρόσθεσε: «Καταφέρνουμε να το ολοκληρώσουμε ακόμα και υπό τις αντίξοες τρέχουσες συνθήκες. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων, κάνουμε ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα προς τη λύση, στο μείζον πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών της χώρας μας».
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στις 4 Ιουνίου 2020 θα γίνει παράδοση – παραλαβή του Καταστήματος Κράτησης Δράμας παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτών.
Το Κατάστημα Κράτησης Δράμας σύμφωνα με την κυρία Νικολάου, πληροί σύγχρονες προδιαγραφές, είναι συνολικής δυναμικότητας 600 θέσεων κρατουμένων και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις.
Το σωφρονιστικό προσωπικό, το οποίο θα απασχοληθεί στο ΚΚ Δράμας ανέρχεται στα 258 άτομα, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Αυτή τη στιγμή τρέχει η διαδικασία για τον διαγωνισμό πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και στόχος είναι το κατάστημα να λειτουργήσει Σεπτέμβριο η Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η περίπτωση της πρόσληψης με τον τρόπο που έγινε και των ειδικών φρουρών, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!