Τοποθετήθηκαν και ράμπες για ευκολότερη πρόσβαση
Δόθηκε σε χρήση χθες στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας ο χώρος που περιλαμβάνει ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια εντός της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων.

Σε δήλωσή του για την κατασκευή του νέου χώρου που θα εξυπηρετεί περισσότερο τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες ο δήμαρχος Δράμας είπε “Παραδώσαμε σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατασκευή για αναπηρικά αμαξίδια και παράλληλα τοποθετήσαμε ειδική ράμπα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Πλέον οι συμπολίτες μας με αναπηρία μπορούν με ασφάλεια να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Στόχος μας ήταν και είναι να ξεπερασθούν οι ανισότητες και να χτίσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους. Διασφαλίζουμε την αξιοπρέπεια, διαθέτουμε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία και πιστεύουμε ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ανέστης Τερζής υπογράμμισε “Ο δήμος έπραξε το καθήκον του και κάναμε το αυτονόητο. Το κενό που υπήρχε αναπληρώνεται. Ο χώρος αυτός που είναι χώρος πολιτισμού και δημιουργίας θα πρέπει να είναι προσιτός και προσβάσιμος απο όλους για να απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών που γίνονται εδώ. Με αυτό το πνεύμα κινηθήκαμε. Χαιρόμαστε που επιτέλους μπορούμε τους ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια να τους βάλουμε στον ίδιο χώρο με τους θεατές των εκδηλώσεων και δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία τους μέσα στην αίθουσα με το αναπηρικό αμαξίδιο. Πιστεύω ότι κάνουμε ένα ακόμη βήμα αποκατάστασης της δικαιοσύνης και των ίσων δικαιωμάτων μέσα στην αίθουσα. Ειλικρινά αισθάνομαι ικανοποιημένος. Δεν λύσαμε με αυτή την κίνηση όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν και άλλα. θα χαρούμε να έχουμε προτάσεις από τους συλλόγους και τους πολίτες για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτό που λείπει έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε