Παραίτηση-βόμβα για το νοσοκομείο

0
1770

– Οι δύο εναπομείναντες γιατροί της Παθολογικής κατέθεσαν αίτηση παραίτησης την Τετάρτη
– Γεώργιος Κατσίλης στα «Χ»: «Αυτή τη στιγμή όλοι βρισκόμαστε στον αέρα»


 

Παραιτήθηκαν και οι δύο εναπομείναντες παθολόγοι από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας, μετά τα σωρευμένα προβλήματα υποστελέχωσης. Ήταν αναγκασμένοι να λειτουργούν κάτω από τα όρια της ασφάλειας και παράλληλα εργάζονταν χωρίς ρεπό, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν δυνάμεις.
Οι δύο παθολόγοι κατέθεσαν αίτηση παραίτησης την Τετάρτη, δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γεώργιος Κατσίλης, εξηγώντας ότι αυτή είναι η ύστατη κίνηση που μπορεί να κάνει ένας γιατρός όταν δεν βλέπει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μπαίνουν σε μια τάξη και δεν έχουν κάποια προοπτική να λυθούν…
«Σε απάντηση αυτής της κίνησης, η διοίκηση του Νοσοκομείου (χθες Πέμπτη) έκανε γνωστή την απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας με την οποία μετακινεί για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, κάποιους γιατρούς από όμορα νοσοκομεία, από Σέρρες, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη (από ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο) στο Νοσοκομείο της Δράμας» σημείωσε στα «Χ» ο κ. Κατσίλης. Πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση της 4ης ΥΠΕ δεν ικανοποιεί τους δυο γιατρούς που δήλωσαν παραίτηση, γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα, αλλά παρατείνεται για μεταγενέστερα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι δυο παθολόγοι δεν αναμένεται να αποσύρουν την παραίτησή τους.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, θέση του συλλόγου είναι ότι: «Όλοι εκτιθέμεθα σε ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο απειλεί να «ανατινάξει» το νοσοκομείο στον αέρα. Μιλάμε για παραίτηση βόμβα. Η Παθολογική είναι από τους κύριους πυλώνες κάθε νοσοκομείου. Ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς Παθολογική κλινική. Αυτή τη στιγμή όλοι βρισκόμαστε στον αέρα. Αυτή είναι η εκτίμησή μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μέχρι το μεσημέρι θα συνεδριάσουν όλα τα σωματεία εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας για να εξετάσουν τη στάση τους και να προγραμματίσουν κοινές δράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!