Παραλήπτες ανθρωπιάς πάνω από 300 οικογένειες

0
2902

Πολλαπλασιάστηκε η ευαισθητοποίηση των Δραμινών για τις κοινωνικές παρεμβάσεις του Τοίχου της Καλοσύνης που όπως είναι γνωστό λειτουργεί για περισσότερο από τρία χρόνια στην Δράμα.

Τα μηνύματα που προκύπτουν από την τελευταία προσπάθεια συγκέντρωσης σε τρόφιμα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την συνέχεια αυτής της πολύ σημαντικής προσπάθειας. Ο όγκος των τροφίμων που συγκεντρώθηκε σε βοήθεια, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μοιράστηκε σε οικογένειες της περιοχής μας με σοβαρή οικονομική αδυναμία, ήταν έξι φορές μεγαλύτερος από την ανάλογη περσινή προσπάθεια του Τοίχου της Καλοσύνης όπως έλεγαν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ εθελοντές που μετέχουν ανελλιπώς στις δράσεις του.
Περισσότερες από 300 οικογένειες στην Δράμα, όχι μόνο εντός της πόλης, έκαναν γιορτές χωρίς ελλείψεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα απαραίτητα και αυτό χάρη στην προσπάθεια του Τοίχου που βρήκε εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση.
Η αυξανόμενη αποδοχή του Τοίχου της Καλοσύνης στην Δράμα ενθαρρύνει περισσότερο τις προσπάθειες των εθελοντών οι οποίοι ήδη σχεδιάζουν την επόμενη μεγάλη δράση για τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ.
Όλα αυτά την ίδια ώρα που σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις, όπου ξεκίνησε η ίδια πρωτοβουλία έχει σταματήσει εντελώς. Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια του Τοίχου της Καλοσύνης ξεκίνησε από την Λάρισα το 2016 και σχεδόν αμέσως δημιουργήθηκαν ανάλογες κινήσεις σε πολλές ελληνικές πόλεις. Από όλες αυτές τις προσπάθειες η μόνη που όχι μόνο άντεξε αλλά και ενδυναμώνεται με το πέρασμα του χρόνου είναι αυτή των ανώνυμων εθελοντών της Δράμας που δείχνει ότι η ανθρωπιά και η ευαισθησία στον ακριτικό εν πολλοίς παραμελημένο ελληνικό βορρά δεν έχει χαθεί …
Ο Τοίχος της Καλοσύνης είναι μια ιδέα, που άρχισε να εφαρμόζεται αρχικά στη βόρειο-ανατολική πόλη της Mashhad του Ιράν, όπου κάποιος εθελοντής που παραμένει ακόμη και σήμερα άγνωστος έβαλε κρεμάστρες και άγκιστρα σε τοίχο της πόλης του, γράφοντας δίπλα την φράση: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα».
Οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης σήμερα στην Δράμα είναι περίπου 100 αλλά σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δείχνοντας την αυτονόητη κοινωνική ευαισθησία. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν εθελοντές ακόμη και από την προσχολική ηλικία ενώ η μεγαλύτερη σε ηλικία εθελόντρια του Τοίχου είναι 92 ετών…
Η ενασχόληση τους με τις δραστηριότητες του Τοίχου είναι συνεχής αλλα και ενθουσιώδης, αφού υπάρχουν υποομάδες που ασχολούνται με τις κρεμάστρες στις οποίες τοποθετούνται τρόφιμα ενώ άλλοι επιλαμβάνονται σειρά πολλών ακόμη πρωτοβουλιών όπως οι συγκεντρώσεις τροφίμων, η βοήθεια σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα θέρμανσης, η παροχή υπηρεσιών από ψυχολόγους, η πληρωμή οφειλών ανθρώπων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία κ.ο.κ.
Το βασικό στοιχείο και ίσως το κλειδί για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι η ανωνυμία και κυρίως η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας αυτών που δέχονται την βοήθεια απο τους εθελοντές. Για τον λόγο αυτό άλλωστε και η αρχική σκέψη να προχωρήσει η δημιουργία ενός συλλόγου εγκαταλήφθηκε υπό τον φόβο ότι θα αποδυναμωθεί η όλη προσπάθεια.
Οι εθελοντές του Τοίχου στην Δράμα πάντως στέλνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους, διακριτικά, ανιδιοτελώς και με σεβασμό στην προσπάθεια των ανθρώπων στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!