Παραμένει ως έχει προς το παρόν η λαϊκή στη Δράμα

0
2676

– Ζυμώσεις για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών
– Γ. Εφραιμίδης στα «Χ»: «Δεν έχουμε κάποια τροποποίηση των μέτρων μέχρι στιγμής»

Σε αναμονή των αποφάσεων για τις αλλαγές που θα επέλθουν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών με το νέο σχετικό σχέδιο νόμου είναι ο Δήμος της Δράμας, προκειμένου να καταθέσει τις τελικές προτάσεις του για την διεξαγωγή του θεσμού στη Δράμα.
Ήδη από προχθές, Τετάρτη, λόγω της υγειονομικής κατάστασης, έχει ενταχθεί στις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη όλη η χώρα και ως εκ τούτου ισχύουν νέα μέτρα για την αυστηροποίηση της λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων. Στα νέα μέτρα πάντως, δεν εμπίπτει, τουλάχιστον για την ώρα, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στη Δράμα, η οποία και χθες, Πέμπτη, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού καταναλωτών, τόσο στην οδό 19ης Μαΐου, όσο και στην οδό Χελμού.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης, επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «Με βάση την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις ανακοινώσεις που έγιναν δεν έχουμε κάποια τροποποίηση των μέτρων προστασίας στη λαϊκή αγορά. Οι αποστάσεις των 5 μέτρων συνεχίζουν να τηρούνται και οι εκθέτες, όπως και οι επισκέπτες της λαϊκής, πρέπει να φορούν τις προστατευτικές μάσκες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η εικόνα που είχαμε από τους ελέγχους που έγιναν, είναι ότι και αυτή τη φορά (χθες, Πέμπτη) κύλησε ομαλά η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στη Δράμα, αν και δεν είχε την κίνηση που παρατηρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Πιθανώς, λόγω των εξελίξεων ο κόσμος να είναι λίγο σφιγμένος».
Σχετικά με το προσχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο και τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των εκπροσώπων των πωλητών λαϊκών αγορών και του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Εφραιμίδης διευκρίνισε ότι: «Υπήρξε ένα προσχέδιο, μια προσυζήτηση και σχετική ανταλλαγή απόψεων. Δεν έχουμε ακόμα τις επίσημες αποφάσεις του Υπουργείου. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποτυπωθεί για τον κανονισμό και τον τρόπο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ώστε να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε στα καινούργια δεδομένα την τελική πρόταση του Δήμου Δράμας για τη λειτουργία της λαϊκής. Αυτά θα γίνουν όταν έρθει η στιγμή. Τώρα, είμαστε σε κατάσταση αναμονής περιμένοντας την νομοθετική ρύθμιση».

Τι δηλώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών
Σχετικά με το νέο προσχέδιο νόμου που αγγίζει και τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών στη Δράμα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι:
«Η κυβέρνηση, δια των αρμόδιων υπουργών, απέστειλε στις ομοσπονδίες το νέο προσχέδιο νόμου, που αφορά στην λειτουργία των λαϊκών αγορών, της χώρας.
Μετά την εξέταση του διαπιστώθηκε, πως αν και γίνονται υποχωρήσεις από την κυβερνητική πλευρά, σε ορισμένα επίμαχα ζητήματα, δυστυχώς παραμένουν βασικές του διατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Σωματείων από όλη τη χώρα. Ομόφωνη ήταν η απόφαση, πως και το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαϊκών αγορών καθώς θίγει βασικά επαγγελματικά δικαιώματα, τόσο των επαγγελματιών πωλητών, όσο και των παραγωγών. Επίσης δημιουργήθηκε επιτροπή, η οποία θα επισκεφθεί την Παρασκευή (σήμερα 5/3) στην Αθήνα, τους συναρμόδιους υπουργούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ