Παραμένει το πρόβλημα επικινδυνότητας στον χώρο άθλησης της Α.Ε. Αμπελοκήπων

0
589

Κ. Χαρακίδης: «Από τις 3 Μαΐου, δεν έγινε κάποια ενέργεια από τον δήμο και δεν δόθηκε κάποια απάντηση»


 

Ένα θέμα που αφορά την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και την επικινδυνότητα που υπάρχει για τα παιδιά που αθλούνται στην Α.Ε. Αμπελοκήπων, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή» και υποψήφιος δήμαρχος, Κυριάκος Χαρακίδης.
Μεταφέροντας επιστολή της ομάδας Α.Ε. Αμπελοκήπων, είπε ότι υπάρχει αίτημα αλλαγής των κυτίων που βρίσκονται στις βάσεις ηλεκτροφωτισμού του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο «Κραχτίδη» διότι έχουν καταστραφεί ή έχουν σαπίσει. Η επικινδυνότητα, σύμφωνα με την επιστολή της ομάδας, διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από ανθρώπους του δήμου, που πήγαν να αλλάξουν κάποιες λάμπες ηλεκτροφωτισμού. Όπως είπε ο κ. Χαρακίδης από τις 3 Μαΐου, δεν έγινε κάποια ενέργεια από τον δήμο και δεν δόθηκε κάποια απάντηση, μέσα σε 30 ημέρες, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε ενημέρωση από τον σύλλογο.
Όπως είπε ο κ. Χαρακίδης, και μόνο ότι έχει διαπιστωθεί από υπαλλήλους του δήμου η κατάσταση αυτή θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία, προκειμένου ο δήμος να είχε προβεί άμεσα στην αντικατάσταση που ζητά ο σύλλογος και όχι να μην έχει συμβεί τίποτα μέχρι σήμερα.
Για το ίδιο θέμα η αναπληρώτρια δημάρχου Αναστασία Τόλιου είπε ότι έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένη πίστωση στην 5η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. ‘Όπως είπε αυτή η πίστωση βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας – Θράκης για υπογραφές και μόλις επιστρέψει θα ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, για την προμήθεια των ηλεκτρολογικών κυτίων, τα οποία θα τοποθετήσουν οι ηλεκτρολόγοι του δήμου. Ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ της υπηρεσίας αθλητισμού και του σωματείου υπάρχει, διαβεβαίωσε η κα Τόλιου, συμπληρώνοντας ότι έχει γνωστοποιηθεί προφορικά προς το σωματείο η διαδικασία που προβλέπεται.
Πρέπει πάντως να παρατηρήσουμε ότι το θέμα που προκύπτει από τη συγκεκριμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, δεν είναι μόνο ο ορθός τυπικός τρόπος ανταπόκρισης στο αίτημα της ομάδας, με βάση τη διαδικασία που ακολουθείται, αλλά και το γεγονός ότι έχουν περάσει δυο ολόκληροι μήνες από την στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα και μάλιστα επισήμως από υπαλλήλους του δήμου χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος.
Το ότι για την έγκριση οποιουδήποτε κονδυλίου απαιτείται η γνωστή διαδικασία των εγκρίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σημαίνει ότι απαιτείται και περισσότερος χρόνος για να λυθούν ζητήματα όπως αυτό για αυτό και η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας δεν πρέπει να αποτελεί λόγο εφησυχασμού για την όποια τοπική αρχή, είτε αυτή είναι ο δήμος είτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας. Το κατά πόσο ακολουθήθηκε η τυπικότητα των διαδικασιών για να λυθεί το πρόβλημα, είναι μόνο μια παράμετρος. Αλλά συνεχίζει να αποτελεί ερώτημα το τι γίνεται με τους κινδύνους που υπάρχουν για την ακεραιότητα των αθλουμένων, μέχρι να υπάρξει οριστική λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!