Παρεμβάσεις στη Φωκίωνος για το παράνομο παρκάρισμα

0
2563

Γίνεται ασφαλέστερη η κίνηση των πεζών, αλλά αναδεικνύεται και πάλι το πρόβλημα στάθμευσης.

Σε παρεμβάσεις αποτροπής της παράνομης στάθμευσης στην οδό Φωκίωνος πίσω από το κατάστημα του ΕΟΠΥΥ –πρώην ΙΚΑ– προχώρησε ο Δήμος Δράμας. Μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας τοποθετήθηκαν κολονάκια που εμποδίζουν τη στάθμευση και διευκολύνουν την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών.
Ο δρόμος πίσω από το Κέντρο Υγείας (όπως ονομάζεται σήμερα) ήταν για πολλά χρόνια μια παγίδα για τους πεζούς και κυρίως τους ηλικιωμένους αλλά και μητέρες που κινούνταν με παιδικά καροτσάκια εντός της ασφάλτου αντιμετωπίζοντας κινδύνους από τα διερχόμενα ΙΧ.
Το θέμα της επικινδυνότητας της κατάστασης του δρόμου αλλά και των κινδύνων που υπήρχαν είχε αναδείξει στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας από τον Φεβρουάριο του 2020 ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Project, κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος ζητώντας να υπάρξουν παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου Δράμας, ώστε τα προβλήματα που υπάρχουν να πάψουν. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Φωκίωνος ο κ. Παπαδόπουλος είχε επισημάνει ότι τα ΙΧ σταθμεύουν και από τις δυο πλευρές του δρόμου ανεβαίνοντας επάνω στα στενά πεζοδρόμια που υπάρχουν. Το αποτέλεσμα ήταν βεβαίως οι πολίτες που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας να περπατούν εντός του δρόμου και να έρχονται αντιμέτωποι με τα ΙΧ που κατεβαίνουν από τον μονόδρομο. Λόγω της κατάστασης που υπήρχε δημιουργούνταν συνεχώς μικροσυμπλοκές και με τους οδηγούς των ΙΧ που είναι σταθμευμένα στην συγκεκριμένη στενή οδό. Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργούνται όταν από τον δρόμο προσπαθούν να περάσουν μητέρες με παιδικά καροτσάκια ή άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος είχε εξηγήσει ότι και η επέκταση της οδού Φωκίωνος παρουσιάζει προβλήματα από τα σταθμευμένα ΙΧ, όπως και οι πέριξ δρόμοι, ενώ είχε ζητήσει σε όλους τους τόνους την παρέμβαση του Δήμου Δράμας ώστε το πεζοδρόμιο να δοθεί στους φυσικούς του χρήστες.
Απαντώντας στο θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Καψιμάλης είχε πει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας εξετάζουν το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις οι οποίες θα δώσουν λύσεις.

Η άλλη πλευρά του “νομίσματος”
Τα κολονάκια τα οποία τελικώς τοποθέτησε ο Δήμος Δράμας αποτρέπουν την στάθμευση στα στενά πεζοδρόμια της Φωκίωνος και δίνουν χώρο ασφαλέστερης διέλευσης στους πεζούς. Ωστόσο, κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν παράπονα από κατοίκους της περιοχής που λένε ότι «πριν από τις όποιες παρεμβάσεις θα έπρεπε να εξασφαλιστεί χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα στην συγκεκριμένη περιοχή. Η στάθμευση στα πεζοδρόμια της Φωκίωνος και άλλων οδών είναι μεν κατακριτέα και δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας στους πεζούς, ωστόσο θα έπρεπε πριν από τις παρεμβάσεις να έχουν εξασφαλιστεί θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους που μένουν στην περιοχή και πλέον δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να βρουν θέσεις προκειμένου να σταθμεύσουν τα οχήματά τους».
Συμπερασματικά, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι παρεμβάσεις που λύνουν προβλήματα στην κυκλοφορία των πεζών στο κέντρο της πόλης είναι προς την σωστή κατεύθυνση ωστόσο, η έλλειψη χώρων για την στάθμευση των ΙΧ αποτελεί ένα επίσης μεγάλο αλλά και χρόνιο πρόβλημα που θα πρέπει να εξετασθεί από τον Δήμο της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ