Παροχή κινήτρων σε ιατρούς των Π. Ι. Παγονερίου, Ποταμών και Σιδηρονέρου

0
1495

Είναι γνωστή η σημαντική υπηρεσία που προσφέρουν τα Περιφερειακά Ιατρεία στις απομακρυσμένες κοινότητες του Νομού Δράμας. Εκεί όπου η πρόσβαση στο ΕΣΥ, στα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο δεν είναι ίσως πολλές φορές λόγω αποστάσεων και άλλων παραγόντων μία εύκολη υπόθεση.
Η ενίσχυση των δομών υγείας και στο πλαίσιο αυτό η ενίσχυση των Περιφερειακών Ιατρείων που εξυπηρετούν τους κατοίκους των απομακρυσμένων κοινοτήτων και όχι μόνο είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν πρόκειται μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων αυτών των περιοχών αλλά στην πραγματικότητα για την διατήρηση αυτών των οικισμών και των κοινοτήτων στην ζωή.
Είναι γνωστό ότι στον Νομό Δράμας υπάρχουν απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμοί των οποίων οι κάτοικοι δεν έχουν και την ευκολότερη πρόσβαση στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Κατα συνέπεια η παροχή κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις απομακρυσμένες κυρίως περιοχές κινείται αν μη τι άλλο προς την θετική κατεύθυνση.
Το Υπουργείο Υγείας λοιπόν προχώρησε στον χαρακτηρισμό Περιφερειακών Ιατρείων, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας ως Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας προβληματικών και άγονων περιοχών, για την παροχή οικονομικού κινήτρου σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία). Η απόφαση αφορά ειδικότερα για την Δράμα τα Περιφερειακά Ιατρεία, Παγονερίου, Ποταμών και Σιδηρονέρου.
Στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, υπόχρεους και επί θητεία, που διορίζονται σε αυτά τα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400,00 ευρώ. Το επίδομα καταβάλλεται και στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα αιτηθούν και θα παραμείνουν με παράταση θητείας ή θα μετακινηθούν, σε οποιοδήποτε από αυτά τα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας.
Σε περίπτωση που κάποια από αυτές τις θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου καταληφθεί από ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή σε περίπτωση που υπηρετεί ήδη σ’ αυτές ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής δεν χορηγείται το εν λόγω επίδομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!