Παρουσίαση της νουβέλας «Χίλια μιλιγκράμ απουσίας» του Μιχάλη Κατράκη

Σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 19:30

0
2432

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Ο κύκλος θερινών λογοτεχνικών βραδιών του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας υπό το γενικό τίτλο «Τις Τετάρτες, δροσιζόμαστε με “φέτες” λογοτεχνίας» διοργανώνεται, μετά την περσινή επιτυχία που αυτός σημείωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το Σύλλογο, και φέτος το καλοκαίρι και, μάλιστα, σε συστηματική και αδιάλειπτη πλέον βάση με επτά συνολικά λογοτεχνικές βραδιές, ενώ βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και διαρκώντας μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο φετινός, λοιπόν, κύκλος θερινών λογοτεχνικών βραδιών του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη, 24 Ιουλίου και ώρα 19.30, πάντα στον εξωτερικό χώρο του καφέ “Παλιό Ρολόι” και σε μία ατμόσφαιρα χαλαρή, παρεϊστικη και, συγχρόνως, ιδιαίτερη (δίπλα στα βυζαντινά τείχη της πόλης), με την τρίτη κατά σειρά λογοτεχνική βραδιά, η οποία αφορά στην παρουσίαση της νουβέλας του Μιχάλη Κατράκη με τίτλο «Χίλια μιλιγκράμ απουσίας», η οποία κυκλοφόρησε, φέτος (2019), από τις εκδόσεις Ελκυστής.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ίδιος ο συγγραφέας και η δραμινή ηθοποιός Ξένια Πετμεζά, με τη μορφή του μεταξύ τους διαλόγου, ο οποίος θα διανθίζεται με την ανάγνωση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τη νουβέλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κατράκης πρωτο-εμφανίσθηκε στα λογοτεχνικά πράγματα, το έτος 2007, με το μυθιστόρημά του «Ο-ντέι: Το φετίχ της καρδιάς» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οξύ και, μετά από μία περίοδο απουσίας, επανήλθε, πέρσι (2018), με το μυθιστόρημά του «Resort» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής καθώς και με το μυθιστόρημά του «Το χρονικό ενός τυχαίου θανάτου» και την ποιητική συλλογή «Σε μία Olympia Traveller ’79» που αμφότερα κυκλοφορούν σε ψηφιακή-ηλεκτρονική έκδοση (e-book), για να συνεχίσει, τη φετινή χρονιά, με την έκδοση της νουβέλας του «Χίλια μιλιγκράμ απουσίας» στην οποία και είναι αφιερωμένη η επόμενη λογοτεχνική βραδιά του Συλλόγου αυτής της Τετάρτης.
Εξυπακούεται πως ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας προσκαλεί όλους τους δραμινούς συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «Χίλια μιλιγκράμ απουσίας» προκειμένου να γνωρίσουν τη νέα συγγραφική δουλειά του Μιχάλη Κατράκη αλλά και τον ίδιο τον φιλοξενούμενο συγγραφέα και, συγχρόνως, προκειμένου να απολαύσουν μία ακόμη ατμοσφαιρική, καλοκαιρινή λογοτεχνική βραδιά, μέσα στο πράσινο και δίπλα στα βυζαντινά τείχη της πόλης.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Μιχάλη Κατράκη
Ο Μιχάλης Κατράκης γεννήθηκε το 1980. Πραγματοποίησε σπουδές στον τομέα διοίκησης με ειδίκευση στον τουρισμό και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο ΙΗΤΤΙ της Ελβετίας. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Ο-ντέι: Το φετίχ της καρδιάς” κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις ΟΞΥ. Το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο “Resort” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ το 2018. Έργα του έχουν δημοσιευθεί στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη (το μυθιστόρημα “το χρονικό ενός τυχαίου θανάτου”, η ποιητική συλλογή “σε μια Olympia Traveller ‘79” και δύο διηγήματα). Παράλληλα, συνηθίζει να δημοσιεύει το έργο του σε ηλεκτρονική μορφή δωρεάν (πριν την έντυπη έκδοση) για όλους, στον ιστότοπο 1000mgapousias.com. Έργα του δημοσιεύονται τακτικά στο ηλεκτρονικό πόρταλ για την ποίηση και τις τέχνες “Cignialo- ακόμα γνέφουμε από τη γαλαρία”.
Πρόσφατα ολοκλήρωσε την δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο “κόκκινη γραμμή”, μια σπουδή στην τεχνοτροπία των χαϊκού με τίτλο “απόπειρα” και την νατουραλιστική συλλογή διηγημάτων “Homo Nocturnus”. Η νουβέλα “χίλια μιλιγκράμ απουσίας” είναι το τρίτο του βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ. Ζει μόνιμα στη Δράμα.

Πολύνα Γ. Μπανά
Προέδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!