Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Σύνθεσης

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημαρχείο της Δράμας

0
1450

Σε μια αρκετά μεγάλη αλλά και καλά οργανωμένη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας, η παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της “Περιφερειακής Σύνθεσης” της οποίας είναι επικεφαλής και υποψήφιος περιφερειάρχης ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης στην διάρκεια της ομιλίας του, κατηγόρησε μεταξύ άλλων την σημερινή διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ για έλλειψη οράματος και αναποτελεσματικότητα. Είπε ότι η παράταξή του πιστεύει, στον προγραμματισμό, στον σχεδιασμό και στα ακριβή χρονοδιαγράμματα των έργων που πρέπει να γίνουν στην Περιφέρεια. Συνεχίζοντας είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιφερειακών ενοτήτων της ΑΜΘ. Ακόμη είπε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα η γεωπολιτική θέση και το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας. Πρόσθεσε ότι η “Περιφερειακή Σύνθεση” έχει ξεκάθαρες προτάσεις για νέες επενδύσεις, για διατήρηση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, για νέες θέσεις απασχόλησης για επενδύσεις στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στις επικοινωνίες.
Παράλληλα είπε ότι στόχος είναι ο σχεδιασμός μιας σύγχρονης περιφέρειας που όχι μόνο θα πείθει τους νέους ανθρώπους ότι παράγεται έργο αλλά θα τους δίνει και ευκαιρίες μέσα από θέσεις εργασίας. Μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, για την ανάγκη η ΑΜΘ να γίνει ένας διεθνής κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο. Δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Είπε ότι η ΠΕ Δράμας μέχρι και σήμερα δεν έχει πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Ξεκαθάρισε ότι η ΠΕ Δράμας χρειάζεται και τον άξονα προς Καβάλα αλλά και τον νέο άξονα προς Αμφίπολη και θα γίνει προσπάθεια από την παράταξή του ώστε να υλοποιηθούν.
Ακόμη ο κ. Τοψίδης είπε ότι οι προσπάθειες για την τουριστική ανάδειξη της Περιφέρειας ΑΜΘ τα τελευταία δυο χρόνια είναι αποσπασματικές και τυποποιημένες. Είπε μάλιστα ότι η πορεία του Τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ το ίδιο διάστημα είναι φθίνουσα. Σε κάθε περιοχή της περιφέρειας μπορούν να αναδειχθούν τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού αρκεί να ξαναβρεθεί το όραμα και το σχέδιο. Είπε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί το τουριστικό δυναμικό κάθε περιοχής ξεχωριστά ώστε η Περιφέρεια να απευθυνθεί στοχευμένα σε τουριστικές αγορές.
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λέγοντας ότι είναι το δεύτερο σε έκταση κέντρο της χώρας με 22 χιλιόμετρα πίστες το οποίο όπως είπε με τις ολιγωρίες και τις κακές επιλογές του Περιφερειάρχη, υπολειτούργησε κατά περιόδους… Επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του Χινοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και η εισαγωγή τεχνητού χιονιού στις πίστες αποτελούν για την παράταξή του πρώτη προτεραιότητα. Είπε ακόμη ότι η ανάδειξη και η προβολή του κέντρου είναι επιβεβλημένη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και των θέσεων εργασίας που δυνητικά αυτό μπορεί να προσφέρει…
Ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε και στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες λέγοντας ότι η μέριμνα για τα άτομα με ειδικές Ανάγκες δεν είναι πολιτική θέση αλλά υποχρέωση, ενώ στο βήμα δίπλα στον κ. Τοψίδη εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜ-Θ Μάκης Κρεμύδας.
Σε ότι αφορά τους υποψηφίους του συνδυασμού του απο την Δράμα ο κ. Τοψίδης ανακοίνωσε τον κ. Τάσο Χατζηκυριακίδη δικηγόρο, την κα Αναστασία Γαλοπούλου φιλόλογο, τον κο Χρήστο Γκόντια αγρότη, την κα Μεταμόρφη Κουτεκίδου πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου, τον κο Αριστείδη Μωυσιάδη πρώην Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, την κα Μαρία Ξενίδου πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη», τον κο Στέλιο Παπαδόπουλο συνταξιούχο Αστυνομικό, την κα Αικατερίνη Παταβού-Σερέτη Ελεύθερη Επαγγελματία και πρώην Αντιδήμαρχο του Δήμου Δοξάτου και τον κο Νικόλαο Τσαύλο, ελεύθερο επαγγελματία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!