Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σταύρου Παπαδόπουλου με τίτλο: « Άνθρωπε αγωνίσου»

0
162

«Τους αγώνες που έκανα εγώ από μικρό παιδί, θέλω να εμφυσήσω και στους νέους ανθρώπους, στους Δραμινούς»


Το βιβλίο του πρώην βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ. Σταύρου Παπαδόπουλου, με τίτλο «Άνθρωπε αγωνίσου» από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων», παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας. Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και Πολύνα Μπανά ενώ επρόκειτο να μιλήσει και ο κ. Σάββας Καλεντερίδης ο οποίος τελικώς δεν μπόρεσε να παραστεί.
Μιλώντας για την ποιητική συλλογή του Σταύρου Παπαδόπουλου, στο εν λόγω βιβλίο, η κα Πολύνα Μπανά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο διακρίνεται από συγκεκριμένες αρετές οι οποίες απηχούν τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις του ίδιου του συγγραφέα.
Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, είπε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο με ποιήματα του ιδίου, στα οποία υπάρχει μια πλημμυρίδα από αγάπη και ανθρωπιά, καλοσύνη και προσφορά. Επίσης υπάρχει μια ελπίδα για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και δικαιοσύνη με το ελληνικό δημώδες δίκαιο. Ο ίδιος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και σε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές, το βιβλίο αυτό να τους κεντρίσει και να οδηγηθούν σε αγωνιστικότητα, όπως είπε. Από αυτό, εξήγησε, προκύπτει και ο τίτλος του βιβλίου. «Τους αγώνες που έκανα εγώ από μικρό παιδί, θέλω να εμφυσήσω και στους νέους ανθρώπους, στους Δραμινούς. Να αγωνιστούν για τη Δράμα, που αδικείται κατάφωρα και διαχρονικά» τόνισε ο συγγραφέας που έγραψε το πρώτο ποίημα του σε ηλικία 15 ετών αφιερωμένο στην Παναγία, όπως ανέφερε.
Ειδικότερα για τη Δράμα, όπως είπε με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του ο συγγραφέας, είναι η πλέον αδικημένη περιοχή στη χώρα. Τόνισε ότι κάποτε ο Νομός Δράμας ήταν τρίτος κατά σειρά πληθυσμιακά και αυτή τη στιγμή είναι τελευταίος. Επιπλέον είπε ότι υπάρχουν ευθύνες για αυτό και ότι αν δεν αγωνισθεί ο λαός της Δράμας για να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα, δεν θα πρέπει να αναμένονται λύσεις αυτοδίκαια, ή με την παρέμβαση αυτών που κυβερνούν κάθε φορά. “Ασκώ κριτική σε όλο το πολιτικό φάσμα. Αν είμαι και εγώ μέσα, ας το κρίνει ο λαός και το λέω με μεγάλη αγάπη” τονίζει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής.

 

 

Τι διαβάζουμε στον πρόλογο του βιβλίου
Όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου: «Αξιέπαινες κρίνονται πάντα οι προσπάθειες, όταν άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής επιχειρούν να αποτυπώσουν λογοτεχνικά τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, τις πεποιθήσεις τους, τις κοσμοθεωριακές αντιλήψεις και τα βιώματα από τη ζωή τους κατά το παρελθόν και το παρόν – τόλμημα δύσκολο και απαιτητικό. Γίνονται όμως πολυτιμότερες και αποκτούν διαχρονική αξία, όταν οι τολμητίες κινούμενοι από ανιδιοτέλεια δεν έχουν σκοπό να χειραγωγήσουν συνειδήσεις, αλλά να προβάλουν τις υψηλές αξίες της ζωής.
Οι άνθρωποι είχαν πάντοτε ανάγκη από φάρους και οδοδείκτες που να τους προσανατολίζουν σε ασφαλή λιμάνια και φωτεινά μονοπάτια, σε οδούς αρετών, όχι σε «οδούς στραγγαλιάς» όπως συμβαίνει σήμερα με τις σειρήνες της σύγχρονης εποχής που με τη δαιμονιώδη γοητεία τους παρασύρουν τον κόσμο στη σύγχυση και στη πλάνη. Προς αυτήν την κατεύθυνση της ορθής διαφώτισης κινείται ο Σταύρος Παπαδόπουλος, πρώην βουλευτής Δράμας, ο οποίος αντλώντας πλούσιο υλικό από την μακρόχρονη πολιτική πείρα του, τα προσωπικά του βιώματα, τις πλούσιες επιστημονικές και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις του αποπειράται να καταγράψει ποιητικά, όπως νιώθει και αφουγκράζεται βαθιά μέσα του τα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας, τη φτώχεια, τη μιζέρια, την πείνα, τις συμφορές που πλήττουν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, την παγερή αδιαφορία, την παθολογική αναλγησία και την ανήκουστη πλεονεξία των ισχυρών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την πολιτική, κοινωνική ή οικονομική θέση που κατέχουν δε διστάζουν να εξαπατήσουν την πάντα άμοιρο και προδομένο λαό μας και στη συνέχεια να διασπαθίσουν ή να καταφάγουν το δημόσιο χρήμα.»
Στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Παπαδόπουλου παραβρέθηκαν αρκετοί φίλοι του και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το βιβλίο με τίτλο «Άνθρωπε αγωνίσου» από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων» κυκλοφορεί ήδη εδώ και 2,5 μήνες και μπορεί να το βρει κανείς στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ