Πασχαλινά δώρα και χαμόγελα μοίρασε και φέτος ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα

0
308

Περίπου 270 παιδιά διάλεξαν το δώρο που θα ήθελαν για το Πάσχα και η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα με την πασχαλινή δράση «Γίνε Νονός», λένε στα «Χ» οι εθελοντές


 

Επιτυχημένες ήταν και φέτος οι δύο πασχαλινές δράσεις του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα, που αφορούν την συλλογή πασχαλινών δημιουργιών με τίτλο: «Με της καρδιάς το φως» και την πανελλήνια αλυσίδα αγάπης του σωματείου με τίτλο: «Γίνε Νονός». Φέτος το Πάσχα, όπως και κάθε χρόνο, ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα χάρισε χαμόγελα σε παιδιά και ενήλικες που το έχουν ανάγκη, χάρη στην δουλειά των ανώνυμων εθελοντών του και την εμπιστοσύνη των πολιτών που σπεύδουν να ανταποκριθούν σε κάθε του δράση.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η κα Ελευθερία, εκπρόσωπος των ανώνυμων εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης, σχετική με τη δράση «Με της καρδιάς το φως», είπε ότι αυτή διοργανώθηκε με επιτυχία για τρίτη χρονιά. Η δράση αυτή είχε ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου, με τις εθελόντριες του Τοίχου να έχουν φιλοτεχνήσει χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες σε συσκευασίες δώρου, αλλά και φαναράκια στα οποία μπορούσε να γραφεί το όνομα του παραλήπτη και πουγκιά με πασχαλινά μπισκότα βουτύρου διακοσμημένα με πασχαλινά σχέδια από ζαχαρόπαστα. Το ενδιαφέρον που υπήρξε ήταν μεγάλο τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη δράση μεταφέρθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Τοίχου της Καλοσύνης, η οποία μεριμνά καθημερινά για την εξυπηρέτηση οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, παρέχοντας τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, πληρωμή μαθημάτων για παιδιά, λογοθεραπείες κλπ. Οι οικογένειες που έχουν ωφεληθεί μέχρι στιγμής από τον Τοίχο της Καλοσύνης ξεπερνούν τις 500 μας λέει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των εθελοντών. Η δράση «Με της καρδιάς το φως» συνεχίζεται και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά την πασχαλινή δράση «Γίνε Νονός» έχει ήδη προχωρήσει η διανομή των πασχαλινών ειδών. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης περίπου 270 παιδιά διάλεξαν το δώρο που θα ήθελαν για το Πάσχα και με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών τελικώς η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα. Οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν ανέλαβαν να αγοράσουν το πασχαλινό δώρο που ήθελαν τα παιδιά και στη συνέχεια οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης ανέλαβαν να παραδώσουν τα δώρα, διαδικασία που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η συγκεκριμένη δράση έγινε σε συνεργασία με τους εξής φορείς: τις 5 Κοινωνικές Υπηρεσίες Νόμου Δράμας (Δ. Δράμας, Δ. Δοξάτου, Δ. Παρανεστίου, Δ. Προσοτσάνης, Δ. Κάτω Νευροκοπίου), το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δράμας, το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Καβάλας, τις Κοινωνικές Δομές Δήμου Ρεθύμνης, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», τον Σύλλογο Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής» και το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ