Παύλος Ζαχαριάδης: «Η ψήφος στην παράταξη Πόλη+Ζωή την ερχόμενη Κυριακή σημαίνει ευθύνη»

Δηλώσεις του κ. Παύλου Ζαχαριάδη, στελέχους της παράταξης Πολη+Ζωή

0
3301

Τις διαφορές μεταξύ των δυο παρατάξεων που μετέχουν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο της Δράμας, δηλαδή της παράταξης “Πόλη+Ζωή” και της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα”, επιχείρησε να καταδείξει στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, το μέλος της παράταξης “Πόλη+Ζωή” και πρώην Αντιδήμαρχος Παύλος Ζαχαριάδης λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στις δημοτικές περιόδους των δυο παρατάξεων όταν αυτές βρισκόταν στην θέση της Δημοτικής Αρχής αλλά και στις διαφορές που παρουσιάζουν μεταξύ τους σε θέματα, επιλογών, συνεργασιών και ικανοτήτων στην διοίκηση.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: “Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα των εκλογών μπροστά στην δεύτερη Κυριακή η οποία είναι και εντελώς διαφορετική εκλογική αναμέτρηση. Η επιλογή που έχει να κάνει κάθε δραμινός είναι πιο ξεκάθαρη. Το διακύβευμα είναι συγκεκριμένο. Έχει να αποφασίσει και να επιλέξει μεταξύ δυο προσώπων και μεταξύ δυο παρατάξεων. Όλοι είναι απαλλαγμένοι από συναισθηματισμούς της πρώτης Κυριακής για ενδεχόμενες στηρίξεις σε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους. Σήμερα πλέον αποφασίζουμε για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας. Στόχος μας είναι καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της εβδομάδας είναι με επιχειρήματα και με έναν τίμιο αγώνα να πείσουμε τους δραμινούς για την διαφορετικότητα των δυο προσώπων και των δυο παρατάξεων και να κάνουμε συγκρίσεις σε διάφορους άξονες. Το πρώτο που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι έχουμε απέναντί μας δυο ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών στον Δήμο Δράμας έχουν διατελέσει δήμαρχοι και οι δύο. Έχουμε αυτή την στιγμή τον νυν Δήμαρχο και τον πρώην Δήμαρχο. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο στους δραμινούς αυτό που είδαν και αυτό που βλέπουν. Το αποτέλεσμα που παρήχθηκε τα προηγούμενα χρόνια και το σημερινό αποτέλεσμα. Οι δραμινοί έχουν βιώσει τα αποτελέσματα που έχει παράξει η κάθε παράταξη. Η Πόλη+Ζωή διοίκησε για 3,5 χρόνια μέσα σε ένα νέο πλαίσιο, αυτό του Καλλικράτη με σειρά εντάξεων και έργων καταφέρνοντας να επαναφέρει την αισιοδοξία στους δραμινούς και μια παράταξη αντίστοιχα που διοίκησε για μια καθαρή πενταετία αλλλα οδήγησε σε στασιμότητα και απραξία. Είναι κοινή η διαπίστωση απο όλους τους δραμινούς ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η χειρότερη που έχει περάσει απο τον Δήμο Δράμας. Αυτό άλλωστε έχει αποτυπωθεί και στην κάλπη. Ποτέ στα χρονικά, εν ενεργεία Δημοτική Αρχή δεν έχει συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό της τάξης του 33%.
Η Πόλη+Ζωή πρώτη απο όλες τις παρατάξεις, έδωσε στους δραμινούς ένα αναλυτικό, πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο απαντά στις ανάγκες που έχει κάθε δημότης. Κάθε τετραετία υπάρχουν διαφορές στις ανάγκες της κοινωνίας. Το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί έχει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό προγραμματική σύγκλιση με τις υπόλοιπες παρατάξεις που δεν συνεχίζουν στον δεύτερο γύρο. Απο την άλλη πλευρά βλέπουμε ένα απολογισμό των αυτονόητων και ελάχιστων που κατα την άποψη της Δημοτικής Αρχής συνιστούν επιτυχία, μόνο που αυτά δεν μπορούν να προσδώσουν όραμα.
Η Πόλη+Ζωή είναι μία οικογένεια. Γίνεται πραγματικά μια συλλογική προσπάθεια. Όλους μας ενώνει η προσμονή για την αλλαγή αυτής της μίζερης και ζοφερής κατάστασης στον Δήμο σήμερα που δεν μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε όνειρα. Η Πόλη+Ζωή είναι μία ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξη με ανθρώπους απο εντελώς διαφορετικές αφετηρίες που ενώνεται και έρχεται να διοικήσει και προσδώσει όραμα σε αυτό τον τόπο.
Το βασικότερο όμως είναι το κομμάτι της συνεργασίας. Η συνεργασία σήμερα είναι το μέλλον λόγω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και λόγω αυτών που ο πολίτης περιμένει από τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν. Η παράταξη Πόλη+Ζωή κατα την διάρκεια της θητείας της παρόλο που είχε ισχυρή πλειοψηφία 20 δημοτικών συμβούλων, επεδίωξε ευρύτερες συνεργασίες και συνέργειες που αποτυπώθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ομόφωνων αποφάσεων. Σε αντίθεση με την σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία πορεύτηκε μόνη της και δημιούργησε μέτωπο ενάντια στις αντιπολιτεύσεις.
Η Πόλη+Ζωή στα πέντε χρόνια της σημερινής Δημοτικής Αρχής ένωσε την αντιπολίτευση και αυτό φάνηκε με τα κοινά δελτία τύπου, τις κοινές παρουσιάσεις και τις κοινές αποφάσεις, όπως επίσης και με πρωτοβουλίες για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για σωρεία θεμάτων. Έδειξε δηλαδή ότι ακόμη και από την θέση της αντιπολίτευσης που προήλθε από το αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών αυτό που την ενδιέφερε ήταν η συνεργασία επ’ ωφελεία των δραμινών. Άλλωστε πως σήμερα να πει κάποιος “ενώνουμε τη Δράμα” όταν δεν μπορεί να ενώσει την ίδια του την παράταξη. Αυτό το ξέρουμε όλοι και το βλέπουμε. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε 20 Δημοτικούς Συμβούλους.
Δεν υπάρχει στην ιστορία προηγούμενο Δημοτικής Αρχής που πηγαίνει σε εκλογές και οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι που διαθέτει να αποχωρούν από αυτή την παράταξη. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μιλάει για συνεργασία σε μια δύσκολη συγκυρία με την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου όταν δεν μπορεί να ενώσει ούτε την ίδια την ομάδα και την παράταξη της”.
Ο κ. Ζαχαριάδης μετέφερε την αισιοδοξία της παράταξης Πόλη+Ζωή για την δεύτερη Κυριακή, σημειώνοντας ότι ήδη τα μηνύματα που λαμβάνει η παράταξη είναι άκρως ενθαρρυντικά αφού όλο και περισσότεροι δραμινοί, φορείς και παρατάξεις πλησιάζουν την Πόλη+Ζωή, καταλαβαίνοντας την διαφορετικότητα της και κυρίως τις ικανότητες του Κυριάκου Χαρακίδη σε σχέση με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο. Όπως είπε ο κ. Ζαχαριάδης, “Η ψήφος στην παράταξη Πόλη+Ζωή την ερχόμενη Κυριακή σημαίνει εμπιστοσύνη και ευθύνη. Η παράταξη επιδιώκει μια καθαρή εντολή για να επανέλθει η Δράμα σε κανονικότητα και να πάει μπροστά. Όπως όλοι γνωρίζουν Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!