Κ. Χαρακίδης: Πέντε χρόνια χαμένα για την πόλη και τα χωριά μας

Χαρακίδης στα εγκαίνια της παράταξης “Πόλη + Ζωή”

0
1553

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δημοτικής Παράταξης Πόλη+Ζωή το απόγευμα του Σαββάτου στην Δράμα.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν θέσεις του προγράμματος της παράταξης αλλά και το σύνολο των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Παρόντες πέρα από τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Τον ομιλητή, επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, προλόγισε ο πρώην αντιδήμαρχος και στέλεχος της παράταξης Παύλος Ζαχαριάδης ο οποίος μίλησε με συγκίνηση για τον Κυριάκο Χαρακίδη και υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης ανατρέχοντας στην πορεία της ως Δημοτική Αρχή για να καταλήξει ότι η Δράμα έχει αρκετό έμψυχο και ικανό δυναμικό, αλλά έχει ανάγκη από έναν ηγέτη που θα καθοδηγήσει και θα εμπνεύσει με στόχο την ανάπτυξη του Δήμου.
Ο κ. Χαρακίδης στην αρχή της ομιλίας του επεσήμανε την δυναμική παρουσία του κόσμου σε κάθε εκδήλωση της παράταξης, στοιχείο που όπως είπε αποτελεί και την δύναμή της κατά την διάρκεια της πορείας προς τις εκλογές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατάσταση στον Δήμο Δράμας θα αλλάξει και έκανε λόγο για παρένθεση πέντε χαμένων χρόνων στον Δήμο της Δράμας. Είπε ότι η Δημοτική Αρχή ασχολείται μόνο με το πως θα ρίξει λάσπη στους εκλογικούς αντιπάλους της αλλά και τον σχεδιασμό ταξιδιων αναψυχής. Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να χειραγωγήσει με απειλές και εκβιασμούς τους δημότες.
Ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή, τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή προσπαθεί επί πέντε χρόνια να εντοπίσει κάτι για να καταλογίσει μάταια στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή (όταν διατελούσε ο ίδιος ως Δήμαρχος).
Απηύθυνε κάλεσμα προς τον κύριο Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον κύριο Αλέξανδρο Τσιαμπούση που όπως είπε κατηγορούν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για κακοδιαχείρηση, να δώσουν άμεσα στην δημοσιότητα όποιο στοιχείο έχουν για τον καταλογισμό έστω και ενός ευρώ στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Αν αυτό συμβεί όπως είπε τότε ο ίδιος δεν θα κατέλθει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος για Δήμαρχος Δράμας αλλά εάν δεν το πράξουν όπως τόνισε να βγουν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είναι λασπολόγοι και συκοφάντες. Παράλληλα είπε ότι δεν είναι κατηγορούμενος σε δικαστικές υποθέσεις όπως διαδίδουν οι ίδιοι κύκλοι και τόνισε ότι εάν όσοι τον κατηγορούν, βρουν έστω και μια κλήση με το όνομά του ως κατηγορούμενο, να την καταθέσουν άμεσα σε διαφορετική περίπτωση είναι κοινοί συκοφάντες.
Ο κ. Χαρακίδης στην διάρκεια της ομιλίας του μίλησε ανάμεσα σε άλλα και για την μη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από τον νυν Δήμαρχο κύριο Χριστόδουλο Μαμσάκο, αναφέροντας επι λέξη “Δεν υπήρχε ΕΣΠΑ την περίοδο Μαμσάκου; Τι άλλο θα ακούσουμε; Το ΕΣΠΑ ξεκίνησε το 2014 και τελειώνει το 2020. Δεν μπορούσαν να κάνουν έργο γιατί υπήρχαν τα capital control; Τα capital control αφορούσαν μόνο ιδιώτες και επιχειρήσεις και όχι Δήμους.
Δεν τους έδιναν χρήματα λόγω κρίσης; Μέχρι το 2014 ο Δήμος έπαιρνε 1.000.000 για έργα και όσα χρήματα ήθελε από το ΕΣΠΑ. Από το 2015 ο Δήμος παίρνει 1.200.000 ευρώ για έργα, όσα χρήματα θέλει από το ΕΣΠΑ και όσα χρήματα θέλει από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αρκεί να ξέρει να τα ζητήσει.
Πέντε χρόνια χαμένα για την πόλη μας και τα χωριά μας. Πέντε χρόνια που το μόνο που έχουν να επιδείξουν, και το διαφημίζουν κιόλας είναι τις συντηρήσεις των παιδικών χαρών.
Ούτε 1 νέα παιδική χαρά, Ούτε 1 νέο λιθαράκι που θα αλλάξει την πόλη μας. Στο διάβα των χρόνων όλοι οι Δήμαρχοι που πέρασαν από την πόλη μας και παρά τις όποιες αντιθέσεις μας και τις όποιες διαφορετικές μας απόψεις άφησαν το στίγμα τους άφησαν το αποτύπωμά τους, άφησαν ένα έργο που θα τους θυμούνται οι Δραμινές και οι Δραμινοί. Αυτή την Δημοτική Αρχή γιατί θα την θυμόμαστε; Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή του τίποτε.
Η μόνη δημοτική αρχή φίλες και φίλοι που δεν έφερε τίποτα καινούργιο ούτε πρόσθεσε κάτι στα 100 χρόνια δήμος Δράμας. Η μόνη Δημοτική Αρχή του 0. Όλες και όλοι οι Δραμινοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Όλοι οι συνδημότες μας μιλάνε για την πιο αδιάφορη και χειρότερη Δημοτική Αρχή των τελευταίων δεκαετιών. Όλοι όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε μας μιλάνε για την Δημοτική Αρχή των υποσχέσεων και του χαϊδέματος στην πλάτη. Αλλά ουσία μηδέν.
Αν έχουν όμως διαφορετική άποψη από αυτή των συμπολιτών μας η πρότασή μας για τηλεμαχία είναι πάντα ανοιχτή και πάντα επίκαιρη. Πέντε χρόνια προσπαθούσαν είτε να οικειοποιηθούν το έργο μας (θυμηθείτε το σποτάκι με το φουσκωτό προπονητήριο που το απέσυραν άρον άρον) είτε να το απαξιώσουν (λειτουργώντας 2 χρόνια αργότερα το ολοκαίνουριο και σύγχρονο ΚΗΦΗ)
Σήμερα προβάλλουν ως δικό τους έργο ακόμη και την βιοκλιματική ανάπλαση της 19 ης Μαΐου ένα έργο ώριμο που σε συνεργασία με το ΑΠΘ κατατέθηκε προς ένταξη για χρηματοδότηση από την ΕΕ το 2013 και το παρουσιάσαμε στους συνδημότες μας το 2012.
Ακόμη όμως και αυτό το ώριμο έργο παραλίγο να μην ενταχθεί με τις ολιγωρίες και τις παλινωδίες του κ. Μαμσάκου. Πέντε χρόνια χαμένα με απεντάξεις έργων εκατομμυρίων ευρώ που θα πληρωνόταν από την ΕΕ, θα βελτίωναν την καθημερινότητά μας και θα έδιναν δουλειές στα νέα παιδιά που αναγκάζονται να αλλάξουν πόλη για να βρουν δουλειά.
Πέντε χρόνια να το παίζουν ο κ. Μαμσάκος και οι συνοδοιπόροι του τα καλά παιδιά και στις πλάτες μας κάποιοι να πλουτίζουν με φωτογραφικούς διαγωνισμούς (προσλήψεις, ενεργειακές μελέτες), με μηδενικές εκπτώσεις στις προμήθειες (την στιγμή που άλλοι δήμοι παίρνουν για τις ίδιες προμήθειες εκπτώσεις της τάξεως του 25% ο Δήμος μας παίρνει μέχρι 2,5%), με μοίρασμα χρημάτων στους κολλητούς (δείτε αναθέσεις υποψηφίων του) με την παραχώρηση χιλιάδων στρεμμάτων δημοτικής γης στο Μαυρόβατο για μια επένδυση υδροπονίας που δεν έγινε ποτέ και η εταιρία που θα πραγματοποιούσε την επένδυση είχε ως έδρα το λογιστικό γραφείο του κ. Μαμσάκου.
Πέντε χρόνια συγκεκριμένοι προμηθευτές και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι να παίρνουν τις απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Πέντε χρόνια οι Δραμινοί βιώνουμε μια πόλη βρώμικη, με κάδους που μυρίζουν από πολλά μέτρα μακριά, έναν δημοτικό κήπο στο μαύρο του το χάλι, κήπους και χώρους αναψυχής που το χόρτο φτάνει μέχρι το γόνατο. Και συγχρόνως με αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 52%. 500 ευρώ δηλαδή για κάθε οικογένεια…” σημείωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης.
Στο τέλος της εκδήλωσης των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης, που ανέβηκαν, στην τοποθετημένη για τις ανάγκες της εκδήλωσης εξέδρα, έξω από το εκλογικό κέντρο και χαιρέτισαν τον συγκεντρωμένο κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ