Χωρίς επίσημη ενημέρωση από τα κατά τόπους νοσοκομεία. Μόνος αρμόδιος ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες τον επικαιροποιημένο χάρτη.
Στα πέντε ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, στο Νοσοκομείο Δράμας καθώς το απόγευμα της Παρασκευής 3 Απριλίου, καταγράφηκε ένα ακόμη περιστατικό. Πρόκειται για μια γυναίκα που νοσηλεύτηκε για τρεις περίπου ημέρες στο νοσοκομείο και τα αποτελέσματα από το τεστ που της έγινε βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε ταξιδέψει σχετικά πρόσφατα στο εξωτερικό. Επρόκειτο για το πέμπτο κατά σειρά επιβεβαιωμένο κρούσμα που διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο της Δράμας σε διάστημα λίγων ημερών.
Εν τω μεταξύ η απουσία επίσημης ενημέρωσης για την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού από το Νοσοκομείο της Δράμας, όπως και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία συνεχίζεται, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινή ενημέρωση των κατοίκων της κάθε περιοχής. Η προτροπή της διοίκησης των νοσοκομείων είναι να απευθυνόμαστε κατευθείαν στον ΕΟΔΥ. Παρότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από τα ΧΡΟΝΙΚΑ όπως και από κάποια άλλα Μέσα Ενημέρωσης είναι επιβεβαιωμένες, η επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε ένα μέρος της κοινής γνώμης είναι υπαρκτή και ίσως δικαιολογημένη, αφού σε τόσο σοβαρά θέματα θα έπρεπε να υπάρχει συνεχής επίσημη ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε από πλευράς της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας μόνο μία επίσημη ενημέρωση, στις 19 Μαρτίου, όταν ακόμη δεν υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Έκτοτε δεν ακολούθησε καμία άλλη. Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Απριλίου, υπήρξε ανακοίνωση από την Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, με την οποία μαζί με τα προβλήματα που αφορούν στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού αυτή την περίοδο έγινε γνωστό ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν ήταν τέσσερα.
Ωστόσο, στον καινούργιο χάρτη του ΕΟΔΥ που ανανεώνεται κάθε λίγες μέρες, φάνηκε χθες η περιοχή μας στην κατηγορία των Νομών που παρουσιάζουν από 5 έως 9 κρούσματα.