Περισσότεροι από 700 εμβολιασμοί στη Δράμα

0
4910
εμβολιασμοί στη Δράμα
Περισσότεροι από 700 οι εμβολιασμοί στη Δράμα

Εκτός από τους ηλικιωμένους άνω των 85 εμβολιάζονται πλέον ένστολοι αλλά και υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα – Τουλάχιστον 100 εμβολιασμοί σε δύο ημέρες μόνο στο Κέντρο Υγείας της Προσοτσάνης

Στους 654 ανήλθαν οι εμβολιασμοί που έγιναν στη Δράμα μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ενώ από 50 εμβολιασμοί έγιναν και την Πέμπτη μόνο στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης. Οι εμβολιασμοί γίνονται καθημερινά τόσο στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου της Δράμας όσο και στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης.
Μιλώντας στα «Χρονικά της Δράμας» η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας της Προσοτσάνης κ. Μαρία Γιουλούμη είπε ότι κατά την πρώτη ημέρα που λειτούργησε το εμβολιαστικό κέντρο στο Κ.Υ. Προσοτσάνης εμβολιάστηκαν 54 άτομα, ενώ μέχρι και τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης έγινε εμβολιασμός σε ακόμα 50 τουλάχιστον πολίτες που είχαν κλεισμένα ραντεβού. Ο αριθμός των εμβολιασμών στην έναρξη της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου του Κ.Υ. Προσοτσάνης είναι ικανοποιητικός, όπως είπε η κ. Γιουλούμη, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν τα εμβόλια που προορίζονται για τη λίστα των ραντεβού, αλλά υπάρχει και μία λίστα αναμονής από ιδιώτες υγειονομικούς και ένστολους. «Έχουμε, πάντως, επαρκή αριθμό εμβολίων για να εμβολιάσουμε αυτόν τον κόσμο, ενώ και κατά τη δεύτερη μέρα εμβολιασμών θα υπερβούμε τα 50 άτομα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουμε ανταπόκριση στο 100% των ραντεβού και μέχρι στιγμής δεν είχαμε αντεβού το οποίο δεν προσήλθε για εμβολιασμό» εξήγησε η διευθύντρια του Κ.Υ. Προσοτσάνης, ενώ απαντώντας στην ερώτηση εάν υπήρξαν προβλήματα αλλεργικών αντιδράσεων, είπε ότι δεν υπήρξαν τέτοια προβλήματα.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Δράμας, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά με τους πολίτες άνω των 85 να προσέρχονται με θετική διάθεση προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο ενώ τόνισε ότι είναι πολύ ευγενικοί με το προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων. Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό η κ. Καρατζόγλου, δημιουργήθηκε και λειτουργεί ο μηχανισμός «καμία δόση χαμένη». «Η διαδικασία διαχείρισης και διάθεσης υπολειπόμενων δόσεων, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο συντονιστή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Π.Ε. Δράμας για το εμβολιαστικό μας κέντρο, τέθηκε σε εφαρμογή και εμβολιάστηκαν την Τετάρτη και στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής» έκανε γνωστό η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας.
Στο Γ.Ν. Δράμας λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, ενώ στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί με μία βάρδια το πρωί και μία το απόγευμα.
Συνολικά στη χώρα, μέχρι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, έγιναν 107.335 εμβολιασμοί, ενώ μόνο κατά τη διάρκεια της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν 14.156 εμβολιασμοί. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέχρι και την Τετάρτη, ανά νομό, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εμβολιασμοί: Στην Καβάλα 864, στην Ξάνθη 772, στη Ροδόπη 468 και στον Έβρο 1689.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!