«Πιέζουμε να μπει το Νευροκόπι και άλλες περιοχές, στον συντελεστή 1,61 του επιδόματος θέρμανσης»

0
1499

– H απάντηση του Γρ. Παπαεμμανουήλ στην επερώτηση της «Περιφερειακής Σύνθεσης»
– «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νευροκοπίου» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας


 

Απάντηση στην επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» σχετικά με την αδυναμία κάλυψης εξόδων θέρμανσης από τους κατοίκους του Νευροκοπίου, έδωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Στην επερώτηση η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» αναφερόταν στην νέα οικονομική πραγματικότητα που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη, που δεδομένου και του πολέμου στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα είδη θέρμανσης, μεταξύ των οποίων και τα καυσόξυλα. «Η «Περιφερειακή Σύνθεση» μέσω της επερώτησης ζήτησε να μάθει αν η διοίκηση της Περιφέρειας έχει εις γνώσιν της το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου, παρότι στην αρχή της επερώτησης αναφερόταν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους» όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ, κάνοντας λόγο για αντιφάσεις στην επερώτηση, πρόσθεσε: «Εμείς είπαμε ότι φυσικά και είναι σε γνώση μας, όπως και σε όλο τον κόσμο, το πρόβλημα που υπάρχει. Όχι μόνο για τους κατοίκους του Νευροκοπίου, αλλά και για τους κατοίκους του Παρανεστίου και του Σιδηρονέρου. Σχεδόν το 80% είναι ακριτική περιοχή και αντιμετωπίζει προβλήματα με το κρύο. Πολλώ δε μάλλον το Νευροκόπι. Από τα μέσα Αυγούστου σε επαφές που είχαμε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, είχαμε θέσει αυτό το θέμα με τα καυσόξυλα. Ξέρουμε λοιπόν ότι με εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, θα μπορούν οι κάτοικοι του Νευροκοπίου να μπορούν να κόψουν καυσόξυλα μόνοι τους με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν υλοτομήσει οι τοπικοί ΔΑΣΕ (Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας). Επίσης προϋπόθεση είναι, οι κάτοικοι να έχουν κάνει μια αίτηση για να έχουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Με αυτή την προϋπόθεση θα μπορούν να ξυλεύσουν στις περιοχές αυτές από τα μέσα του Οκτώβρη μέχρι τα τέλη Νοέμβρη. Το κυριότερο όμως και πάγιο αίτημα του Δήμου Νευροκοπίου, για το οποίο, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νευροκοπίου, είναι ο συντελεστής του επιδόματος θέρμανσης από 1,27 να πάει στο 1,61, όπως είναι στο χωριό Βελούχι του Νομού Ευρυτανίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Περιφερειάρχης μας κ. Χρήστος Μέτιος, έχει κάνει επαφές με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και έχει ζητήσει να υπάρξει αυτή η τροπολογία για να μπει το Νευροκόπι και άλλες περιοχές, στον συντελεστή 1,61 του επιδόματος θέρμανσης. Γνωρίζουμε ότι παρόμοια αιτήματα έχουν γίνει από την αυτοδιοίκηση στους Νομούς Φλώρινας και Κοζάνης. Κατά συνέπεια η κίνηση αυτή είναι κάτι που ήδη κάναμε και δεν αφορά κάτι που «θα» κάνουμε στο μέλλον. Σαν Περιφέρεια δεν νομοθετούμε αλλά πιέζουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Εμείς ως διοίκηση κρατάμε σοβαρότητα και στο θέμα αυτό…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ