Ποια θέματα των μικρομεσαίων απασχολούν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

0
1009

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού.
Ένα από τα πιο κομβικά θέματα είναι αυτό των αδειοδοτήσεων των καταστημάτων, κάτι που συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Πρόκειται για κάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η κυβέρνηση, καθώς η ταχύτερη αδειοδότηση και γενικότερα η μείωση της γραφειοκρατίας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το επιχειρείν.
Ένα άλλο θέμα που σίγουρα θα απασχολήσει τη νέα ηγεσία του υπουργείου είναι αυτό του Επιμελητηριακού νόμου και κυρίως το θέμα του ΓΕ.ΜΗ. Την στήριξη της Πολιτείας στον Επιμελητηριακό θεσμό ζήτησε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου στην πρόσφατη συνάντηση των μελών της διοίκησης του Ε.Ε.Α. με τον κ. Γεωργιάδη, την Παρασκευή 12/7.
Σε αυτή την συνάντηση εργασίας ο κ. Χατζηθεοδοσίου αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. τόνισαν στον Άδωνι Γεωργιάδη την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που απειλούν τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων, καθώς και την στήριξη του σε μείζονα θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύθηκε στην αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ότι θα σταθεί δίπλα στους μικρομεσαίους καθώς προσβλέπει στην δική τους συμβολή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μία θέση που έχει διατυπώσει και δημόσια.
Στις προτεραιότητες του υπουργού είναι η αύξηση των νέων επενδύσεων –κάτι που φάνηκε και από την αλλαγή ονομασίας του συγκεκριμένου υπουργείου, η εξεύρεση λύσης σε θέματα που χρονίζουν προκαλώντας τεράστια ζημιά σε επιχειρήσεις και οικονομία με σοβαρότερο όλων το ζήτημα του παράνομου εμπορίου, η ενίσχυση της ρευστότητας και οι βελτιώσεις σε θέματα φορολογίας και επιβάρυνσης από τις ασφαλιστικές εισφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!