Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος

Με 69 ψήφους εξελέγη ο νέος Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος, από την Τακτική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

0
1187

Με 69 ψήφους εξελέγη ο νέος Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος, απο την  Τακτική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.
Παράλληλα εξελέγη και ο  Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη οι ψηφισμένοι σήμερα, Μητροπολίτες Ηλείας κ. Αθανάσιος και Δράμας κ. Δωρόθεος, έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών.
Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

 Ο ψηφισμένος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος (κατά κόσμον Βασίλειος) Πάπαρης γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα.
Σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για επτά έτη υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Γενική και την Εκκλησιαστική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και ως υποδιευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το 1990 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1991 Πρεσβύτερος, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ως Πρωτοσύγκελλος, υπεύθυνος Νεότητος και Κατηχήσεως και Εφημερεύων Ιεροκήρυκας. Παραλλήλως οργάνωσε Κοινωνικά Φροντιστήρια και Κατασκηνώσεις Νέων. Είναι κτίτορας των Ιερών Ναών Παναγίας “Άξιόν Εστιν” Αξιουπόλεως και Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.
Από τον Μάρτιο του 2019 υπηρέτησε ως Β΄ και ακολούθως ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη την 7η Οκτωβρίου 2022.

Η χειροτονία του ψηφισμένου Μητροπολίττη Δράμας κ. Δωροθέου θα τελεσθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ