ΠΟΛΗ + ΖΩΗ: Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αξίζει περισσότερο σεβασμό

0
4776

Με κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δ.Σ. Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποφασίζει για την πρόσληψη νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Την αυριανή ξαφνική συνεδρίαση του Φεστιβάλ Δράμας με θέμα την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή σχολιάζει η παράταξη «Πόλη+Ζωή» με την παρακάτω ανακοίνωση και σημειώνει ότι «Δεν θα επιτρέψουμε στη σημερινή διοίκηση να καταστρέψει ό,τι επί δεκαετίες στηρίχθηκε με κόπους και αγώνες. Απαιτούμε απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και αξιοκρατία Υπήρξαν Πρόεδροι του Φεστιβάλ και Δήμαρχοι της Δράμας. Όλοι ανεξαιρέτως πέτυχαν να σταθούν στο ύψος που απαιτεί ο θεσμός «διαμάντι» της Δράμας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Συνεδριάζει τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου με κατεπείγουσα πρόσκληση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΔΔ Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Μεταξύ των θεμάτων η πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στη θέση του πρόσφατα εκλιπόντος Αντώνη Παπαδόπουλου.
Με απαράδεκτα προκλητικό θράσος, χωρίς ίχνος σεβασμού στον πλέον καταξιωμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό του Φεστιβάλ Δράμας, ο Πρόεδρος του κ. Δεμερτζής, συνεργαζόμενος υποθέτουμε με τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο, έχοντας συναίσθηση του αδιαμφισβήτητου πολιτισμικού και καλλιτεχνικού επιπέδου τους, που τους δίνει το δικαίωμα να επιλέξουν μόνοι τους τον επόμενο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, έψαξαν, βρήκαν και επέλεξαν τον ένα και μοναδικό υποψήφιο για την σημαντικότατη αυτή θέση.
Μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε αρχή δεοντολογίας, προτείνουν η πρόσληψη να γίνει κατεπειγόντως μεν, αλλά και με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης.
Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με ονόματα, βιογραφικά και προσόντα υποψηφίων Καλλιτεχνικών Διευθυντών. Αυτό θα το κάνουμε, αφού πρώτα δοθεί η αναγκαία δημοσιότητα στην πρόθεση για πρόσληψη και αφού υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους έχοντες τα προσόντα υποψήφιους.
Λυπούμαστε και καταγγέλλουμε δημόσια την προκλητική και απαράδεκτη διαδικασία.
Το μόνο που καταφέρνουν να αποδείξουν είναι ότι δεν είναι άξιοι να σταθούν στο ύψος που απαιτεί η διοίκηση του Φεστιβάλ Δράμας.
Πολλοί Υπήρξαν Πρόεδροι του Φεστιβάλ και Δήμαρχοι της Δράμας.
Όλοι ανεξαιρέτως πέτυχαν να σταθούν στο ύψος που απαιτεί ο θεσμός «διαμάντι» της Δράμας.
Δεν θα επιτρέψουμε στη σημερινή διοίκηση να καταστρέψει ό,τι επί δεκαετίες στηρίχθηκε με κόπους και αγώνες.
Απαιτούμε απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και αξιοκρατία.
Επίσης, επειδή η σχετική συζήτηση ήδη άνοιξε και επειδή ο θεσμός του Φεστιβάλ συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη αξιόλογων Δραμινών καλλιτεχνών στο χώρο του κινηματογράφου, η εντοπιότητα θα έπρεπε να προσμετράται στα προσόντα των υποψηφίων, καθώς οι Δραμινοί αγαπάμε με ιδιαίτερο τρόπο το δικό μας Φεστιβάλ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ