Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

0
2286

Πτώσεις δέντρων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, διακοπές στην κυκλοφορία και ζημιές σε ΙΧ, στη Δράμα το απόγευμα της Δευτέρας

Μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης ήταν η επέλαση της κακοκαιρίας στον Νομό Δράμας το απόγευμα της Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους. Γύρω στις 4:30 το απόγευμα στην πόλη αλλά και τον Νομό Δράμας άρχισαν να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι σε συνδυασμό με τη δυνατή βροχόπτωση προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, διακοπές στην κυκλοφορία, εγκλωβισμούς σε ασανσέρ και υλικές ζημιές, κυρίως σε σταθμευμένα οχήματα.
Μέσα στην πόλη, τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του πάρκου των Κομνηνών, όπου καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων εντός του πάρκου, αλλά και κλαδιών σε σταθμευμένα ΙΧ στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Ένα από τα δέντρα που έπεσαν από τους δυνατούς ανέμους μέσα στο πάρκο παρ’ ολίγον να καταλήξει στο οδόστρωμα επί της Ευξείνου Πόντου, αλλά τελικώς συγκρατήθηκε από τα καλώδια της ΔΕΗ. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή ήταν άμεση από τη ΔΕΗ, η οποία απομάκρυνε τον κορμό από τα καλώδια χρησιμοποιώντας δύο γερανούς. Η κυκλοφορία στο ίδιο σημείο διεκόπη από την Τροχαία για λόγους ασφάλειας, ενώ στο συμβάν μετέβησαν και οχήματα της Πυροσβεστικής, όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης.


Η αποκατάσταση του χώρου εντός του πάρκου των Κομνηνών, όπου υπήρξαν πτώσεις κορμών, θα γίνει με ευθύνη του συλλόγου στον οποίο ανήκει ο χώρος, διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, η διακοπή στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή διήρκεσε περίπου 3 ώρες.
Παράλληλα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, πτώσεις κορμών δέντρων σημειώθηκαν εντός του αύλειου χώρου του 14ου αλλά και του 16ου Δημοτικού Σχολείου. Πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν επίσης στην οδό Ζήνωνος αλλά και στον περιφερειακό δρόμο του Ξηροποτάμου, όπου εξαιτίας της πτώσης δέντρου μέσα στο οδόστρωμα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου 1,5 ώρα. Ο δρόμος άνοιξε και πάλι μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επίσης, πτώσεις δύο μεγάλων πλατανιών καταγράφηκαν στο Μοναστηράκι, στην περιοχή «Βρύσες», όπου ο Δήμος Δράμας έστειλε συνεργεία του με μηχανήματα Jcb προκειμένου να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Παράλληλα, πτώση δέντρου σημειώθηκε και στην οδό Δούκα Ζέρβα, όπου ο κορμός έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν με την επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΗ. Στην οδό Καραολή, ένα δέντρο έπεσε σε παρμπρίζ αυτοκινήτου όπου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εν λόγω όχημα.


Οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, από τις 4:30 το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και τις 10:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας, επενέβησαν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μουρβετίδη και οι αποκαταστάσεις των ζημιών συνεχίστηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας και χθες Τρίτη.
Σημειώνεται ότι εξαιτίας των διακοπών ρεύματος που προκλήθηκαν υπήρξαν και εγκλωβισμοί πολιτών σε ανελκυστήρες σε δύο περιπτώσεις εντός της πόλης, όπου επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παράλληλα, από την κακοκαιρία προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων αλλά και διακοπές στην ηλεκτροδότηση τόσο στο Μοναστηράκι όσο και στο Νευροκόπι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ