Πολλά προβλήματα λόγω χιονιά

0
2548

Aρκετά σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δράμας δημιουργήθηκαν από το νέο κύμα χιονοπτώσεων την Τετάρτη.

Τουλάχιστον από το μεσημέρι και μετά ήταν αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του Δήμου Δράμας καθώς η χιονόπτωση ήταν συνεχής και είχε σκεπάσει στην κυριολεξία το καθαρισμένο κατά το προηγούμενο διήμερο οδόστρωμα. Από την πλευρά του Δήμου Δράμας υπήρχε η πληροφόρηση ότι είναι σε δράση οι αλατιέρες και ο υπόλοιπος μηχανισμός πολιτικής προστασίας. Ο δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος δήλωνε χθες το απόγευμα: “Οι συνεργάτες μου και εγώ δίνουμε αγώνα για την αντιμετώπιση του ισχυρού χιονιά. Όλοι είμαστε επί ποδός για τους συνδημότες μας. Ευχαριστώ θερμά όλους σας και φυσικά τους υπαλλήλους, τους ανθρώπους μας που με άσχημες συνθήκες είναι στους δρόμους και εργάζονται ακατάπαυστα. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ας επιδείξουμε υπευθυνότητα και ωριμότητα. Σας ζητώ να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμβάλλουμε όλοι στο έργο όλων όσοι προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους. Η δημοτική μας αρχή είναι σε συνεχή εγρήγορση”.
Τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας πάντως έκαναν συνεχώς δρομολόγια με τους φάρους αναμμένους στο κέντρο της πόλης και πολλά ΙΧ έκαναν στην κυριολεξία πατινάζ στο παγωμένο χιόνι το οποίο είχε σχηματίσει ένα παγωμένο και δύσβατο τάπητα στην άσφαλτο.
Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων επέβαλαν οι καιρικές συνθήκες εξάλλου και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο του Νομού από Δράμα προς Νευροκόπι, Παρανέστι, Δοξάτο και τις γύρω κοινότητες.
Αλυσίδες χρειαζόταν στα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθηςκαι την Δημ. οδό Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού χωριού. Επίσης στην Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας, από όρια των νομών Δράμας – Καβάλας μέχρι Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων από χθες το μεσημέρι διεξαγόταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από το 17ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Κοκκινογείων) ως το 53ο χιλιόμετρο (τελωνείο Εξοχής).
Ακόμη λόγω της κακοκαιρίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων: στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από το 17ο χλμ (δ/ση Κοκκινογείων) ως το 53ο χλμ (τελωνείο Εξοχής) Επιπλέον υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας: στην Επαρχιακή Οδό. Βώλακα – Φαλακρού
Χθες επίσης λόγω της κακοκαιρίας ο Δήμος Δράμας ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των παρακάτω Σχολικών Βαθμίδων, Δομών, & Κοινόχρηστων Πάρκων, στον Δήμο Δράμας, ως εξής:
Την λήξη των μαθημάτων της Σχολικής Βαθμίδας της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, και μόνον για την 9η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη την ώρα 13:15.
Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των Ολοήμερων Σχολικών Βαθμίδων της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Δράμας και μόνον για την 9η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη.
Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Εσπερινών Σχολικών Βαθμίδων στον Δήμο Δράμας και μόνον για την 9η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη.
Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των γηπέδων /αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δράμας και μόνον για την 9η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη.
Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ΠΟΦΤΜΜ Δράμας- Δημοτικού Ωδείο Δράμας και μόνον για την 9η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη.
Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δράμας, των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας, και μόνον για την 10η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη.
Την προσωρινή αναστολή λειτουργία της Δομής ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «Το Χαμόγελό μας» του Δήμου Δράμας, και μόνον για την 10η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη.
Την αναστολή λειτουργίας όλων των Δημοτικών Παιδικών Χαρών και Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Δράμας, και μόνον για τις ημέρες 9 & 10 Ιανουαρίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!