Πολλαπλά τραύματα σε υπάλληλο μετά από επίθεση αδέσποτου ζώου

Προσπάθησε να περισυλλέξει το ζώο αλλά τελικά οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο της Δράμας

0
2094

Με πολλαπλά τραύματα κατέληξε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Δράμας, υπάλληλος που τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησε να μεταφέρει αδέσποτο σκυλί το οποίο είχε δαγκώσει όπως έγινε γνωστό δυο άτομα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών.

Κατά την προσπάθεια του υπαλλήλου να ελεγχθεί και να οδηγηθεί σε αυτοκίνητο, το αδέσποτο ζώο του επιτέθηκε και αφού τον τράβηξε σε μικρή απόσταση τον τραυμάτισε με τα δόντια προκαλώντας του τραύματα. Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όπως είπαν μάρτυρες του περιστατικού με πολλαπλά τραύματα και σπασμένα πλευρά στο Νοσοκομείο. Το αδέσποτο ζώο θα τεθεί υπο παρακολούθηση στο κυνοκομείο. Το ίδιο ζώο αναφέρθηκε ότι επιτέθηκε σε άλλους δυο ανθρώπους το προηγούμενο δεκαήμερο. Μάλιστα μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν αυτή της επίθεσης στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Δημήτρη Κυριαζίδη.
Ήταν η περίπτωση που έγινε γνωστή πριν από μερικές μόνο ημέρες με τον ίδιο τον κο Δημήτρη Κυριαζίδη να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο χέρι από δαγκώματα, στην προσπάθειά του να περάσει την είσοδο καταστήματος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ευτυχώς όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο κ. Κυριαζίδης δεν κινδύνεψε σοβαρότερα καθώς μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα.
Ωστόσο όπως καταγγέλλουν άλλοι δημότες επικρατεί σχετικός φόβος εδώ και αρκετό καιρό διότι κάποια αδέσποτα ζώα εμφανίζονται κατά ομάδες σε αυλές σχολείων στην πόλη της Δράμας με αποτέλεσμα πολλοί από τους γονείς των παιδιών να εκφράζουν την ανησυχία τους… Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ανάμεσα στα αδέσποτα ζώα που περιφέρονται κατά ομάδες στα σχολεία έχει παρατηρηθεί και ένα αρκετά ευέξαπτο ζώο στο προαύλιο του 1ου Λυκείου, όπου κατά την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο κατά το σχολικό ωράριο, παίζουν παιδιά μικρής ηλικίας, αφού ο χώρος μετά την ανάπλασή του έχει γίνει μαγνήτης αναψυχής για τα παιδιά.
Είναι ανάγκη όπως όλα δείχνουν, να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιά και πόσα από τα ζώα που γυρνούν στον δρόμο είναι επιθετικά προκειμένου να μην καταγραφούν και άλλα τέτοιου είδους περιστατικά. Για την ώρα όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά, είναι άγνωστο αν και σε ποιο βαθμό αυτό γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Από την άλλη πλευρά, δυστυχώς οι περιπτώσεις ορισμένων επιθετικών ζώων που για κάποιο λόγο έχουν επικίνδυνη συμπεριφορά (αν και τις περισσότερες φορές ευθύνεται για αυτό ο ίδιος ο άνθρωπος) αποτελούν πρόσχημα για απεχθείς ενέργειες από ορισμένους ανεγκέφαλους που δεν διστάζουν όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία να δηλητηριάσουν κάποια από τα αθώα αδέσποτα πλάσματα που περιφέρονται στους δρόμους της πόλης…
Είναι κοινή η διαπίστωση ότι χρειάζεται περισσότερος έλεγχος της κατάστασης με τα αδέσποτα προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι εικόνες στο μέλλον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ