Πολλοί θεατές και πλούσιο θέαμα στη 17η δεξιοτεχνία αυτοκινήτου της Δράμας

0
1199

– Άλλη μία επιτυχημένη διοργάνωση από τον Ο.Φ.Α.Δ.
– Δ. Μανώλας στα «Χ»: «Yπήρξαν συμμετοχές από την Πτολεμαΐδα μέχρι την Ορεστιάδα. Περίπου σαράντα οι συμμετοχές»


 

Η 17η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων που μετρά για το κύπελλο δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος 2022 διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.), υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, χθες Κυριακή στον χώρο στάθμευσης της «Ανάπλασης» με την παρουσία πλήθους φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο αγώνας που αποτελεί την πρώτη διοργάνωση δεξιοτεχνίας στη Δράμα μετά την περίοδο της πανδημίας, άρχισε με μικρή καθυστέρηση λόγω προβλήματος στην γεννήτρια ρεύματος που τροφοδοτούσε τους υπολογιστές και τα μηχανήματα της γραμματείας. Ωστόσο οι θεατές είχαν την υπομονή να περιμένουν όση ώρα χρειάστηκε για να αποκατασταθεί το απρόβλεπτο πρόβλημα, ενώ χειροκρότησαν ένθερμα τους οδηγούς, που διαγωνίστηκαν, ακόμη και όσους είχαν την ατυχία παρά τις οδηγικές τους ικανότητες να αντιμετωπίσουν μηχανικά προβλήματα στη διάρκεια του αγώνα και να εγκαταλείψουν.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του ΟΦΑΔ κ. Δημήτρης Μανώλας είπε ότι στη 17η δεξιοτεχνία, υπήρξαν συμμετοχές από την Πτολεμαΐδα μέχρι την Ορεστιάδα. Τόνισε ότι το ενδιαφέρον που υπήρξε από πλευράς διαγωνιζομένων και όχι μόνο ήταν αρκετά μεγάλο, εκτιμώντας ότι οι συμμετοχές ήταν περίπου 40. Εξήγησε ότι πριν τον αγώνα έγινε περιποίηση του χώρου διεξαγωγής της δεξιοτεχνίας για να μην υπάρχουν εμπόδια στους διαγωνιζόμενους.
«Η δεξιοτεχνία διοργανώθηκε με όλη την υποστήριξη και των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας αλλά και της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ. Η δεξιοτεχνία τόνωσε και ψυχολογικά τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των δεξιοτεχνιών που έτσι και αλλιώς είναι περισσότεροι στην Βόρεια Ελλάδα, μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας. Πολλοί από τους οδηγούς που συμμετείχαν έφθασαν στη Δράμα από την προηγούμενη ημέρα, και διανυκτέρευσαν στην πόλη, δημιουργώντας ένα σχετικό οικονομικό τζίρο και στα καταστήματα της πόλης».
Σε ότι αφορά τη διαδικασία του αγώνα, τα αυτοκίνητα των διαγωνιζομένων παρέμειναν σταθμευμένα δίπλα από το χώρο διεξαγωγής της δεξιοτεχνίας με τους αριθμούς που έλαβαν από την διοργάνωση και ανάλογα με την κλάση κάθε αυτοκινήτου. Οι οδηγοί εντός του αγώνα, προσπάθησαν να εκτελέσουν σωστά τη διαδρομή, χωρίς να ακουμπούν τις κορύνες ή τα βαρέλια που ήταν τοποθετημένα στην πορεία των διαγωνιζομένων, καθώς αυτά αποτελούσαν βαθμούς ποινής έως και αποκλεισμού. Κάθε οδηγός διαγωνίστηκε σε δυο σκέλη. Δηλαδή μπήκαν δυο φορές στο χώρο του αγώνα και οι χρόνοι από τα δυο σκέλη έβγαλαν την τριάδα των νικητών σε κάθε κλάση αυτοκινήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές, δηλαδή οι άνθρωποι του ΟΦΑΔ έδωσαν μεγάλη βαρύτητα και σε αυτή την διοργάνωση στα μέτρα ασφαλείας των αγώνων ακολουθώντας τους κανονισμούς που προβλέπουν τις σχετικές διαδικασίες. Άλλωστε ο ΟΦΑΔ είναι τυπικότατος κυρίως σε θέματα ασφαλείας σε κάθε διοργάνωση που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας, έχοντας πλέον παράδοση και στον τομέα αυτό.
Η αθρόα προσέλευση θεατών που παρακολούθησαν την 17η δεξιοτεχνία σε υψηλές σχετικά θερμοκρασίες, έδειξε ότι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Δράμα, είναι ένα καθόλα υπολογίσιμο κοινό, στο οποίο μπορεί να βασιστεί και η ανάπτυξη των μηχανοκίνητων αθλημάτων στο μέλλον.
Ιδιαίτερα δε θα πρέπει να σταθεί κανείς, στους χορηγούς του αγώνα, χωρίς την ύπαρξη των οποίων θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί η 17η Δεξιοτεχνία στη Δράμα. Η τοπική κοινωνία έδειξε για ακόμη μια φορά ότι αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον στηρίζει με κάθε τρόπο, όπως φάνηκε και από την τέλεση των αγώνων της Κυριακής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ