Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

0
1897

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ήδη από το Σάββατο, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους πελάτες. Την ίδια στιγμή, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική και σε άλλα καταστήματα και μαγαζιά, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αναλυτικά, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική: στα ταξί, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής, τα σούπερ μάρκετ, τα πλοία, τα αεροπλάνα.
Για εκείνους που δεν σέβονται τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας παραμένει ενεργό το πρόστιμο των 150 ευρώ.
Σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναγράφει αναλυτικά: «Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Στην περίπτωση που σε αστικά λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό το οποίο απομονώνει τον οδηγό από τους υπόλοιπους επιβάτες, συστήνεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον οδηγό. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει και για τους οδηγούς των μέσων σταθερής τροχιάς και των σιδηροδρομικών οχημάτων, στα οποία απομονώνεται η θέση του οδηγού από τον υπόλοιπο συρμό ή μέσο. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!